Váltót is futnak a maratonon Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Váltót is futnak a maratonon Gútán

2016.01.02 / 11:01
Új versenyszám lesz a gútai Vízkereszt Maraton és Félmaraton elnevezésű futóversenyen. Az idén január 3-án, vasárnap, tartandó megmérettetésen már váltómaratonban is kipróbálhatják magukat az érdeklődők.


Zsélyi Zoltán, a Maraton Klub Gúta elnöke szervezésében megvalósuló versenyen mintegy háromszáz résztvevőre számítanak. A verseny napján még van lehetőség jelentkezni, egészen fél tízig a helyi művelődési központban felállított regisztrációs pontnál. Korhatár a tizennyolc év a maratoni távon. Mivel részben a főúton halad a verseny, így a futóknak kötelező betartani a közlekedési szabályokat.

Délelőtt tíz órakor a Vásár téren (Iskola utca) Angyal Attila, a helyi hadtörténeti múzeum vezetője rendelkezésükre bocsát egy ágyút, és egy katonaruhába öltözött férfi ágyúlövéssel indítja a maratonfutó versenyt.

A résztvevők Gútáról Kava felé veszik az irányt, a félmaratont futók Vágfüzesnél fordulnak vissza. A várhatóan öt ország futóit egy hagyományőrző lovascsapat díszhintóval kíséri, s öt kilométerenként frissítőállomások is lesznek.

A két fő versenyszámban, tehát a maratoniban és a félmaratoniban is hét-hét kategória győztesét hirdetik ki. Az első három helyezett díszserleget kap, míg az első öt beérkező gútai fűszerpaprikát vihet haza, illetve a célba ért futót magyar-szlovák öntött emlékéremmel ajándékozzák meg. Kiértékelésre kerülnek a legjobb gútai futók, valamint a két kategória legidősebb futóját is díjazzák.

-br-