Üdvözöljük Gútán!
2024. május 8. szerda, Mihály
Szórványos felhőzet
6 °C
Szórványos felhőzet

Idén mégsem adják ki a városi lapot

Hírek

március 3., 08:11 / Szerző: Administrator
Megváltoztatták korábbi döntésüket a képviselők a városi lap kiadását illetően. Idén mégsem kerül megjelentetésre. Erről határozott a testület legutóbbi ülésén.

Megváltoztatták korábbi döntésüket a képviselők a városi lap kiadását illetően. Idén mégsem kerül megjelentetésre. Erről határozott a testület legutóbbi ülésén. Rigó Magdolna (MKP), a Kultúra és Kulturális Örökség Bizottság elnöke indoklásában azt mondta, nem látják megoldottnak a lap szakmai minőségi hátterét, és a bizottság javaslata szerint le kellene venni a programpontról, ugyanakkor a városi tanács egészen más véleményen van.

Németh Ivett, hivatalvezető felszólalásába javasolta, hogy a Gúta TV ne legyen a felelős a lap kiadásáért, ezért kéri kivenni a feladatok közül. Horváth Árpád (MKP), polgármester úgy mondta, nem adják ki idén a lapot, mivel nem lenne biztosítva annak minősége. A lap kiadására szánt 7800 eurót másra kívánják fordítani, konkrétumokról egyelőre nem esett szó, azokról a gútai önkormányzat márciusi ülésén dönt.

Tavaly év végén intenzív igyekezet volt egy városi havilap újbóli kiadása. 2013 decemberében mintegy 8800 eurót hagyott jóvá a testület erre a célra, januárban a Gúta TV Kft. tevékenységének kibővítéséről tárgyaltak, és az első lapszám kiadását márciusra tervezték. Heves ellenállást váltott ki ez a tervezet.

Gútai közéleti havilapot 2003-tól adott ki az önkormányzat, 2009-ig havonta, de volt, hogy kéthavonta jelent meg. Nemcsak kiadási időszakok váltakoztak, hanem a név is változott. A Gútai Hírözön névből Gútai Hírmondó lett Mayer János, a művelődési központ igazgatója által vezetett lapnál. 2010-től javarészt kéthavonta került kiadásra, majd a megszorító intézkedések miatt megszűnt.

Borka Roland