Üdvözöljük Gútán!
2024. május 8. szerda, Mihály
Szórványos felhőzet
6 °C
Szórványos felhőzet

27. Gútai Búcsú és Vásár - első nap

Hírek

augusztus 13., 13:39 / Szerző: Administrator
Talán nem volt olyan Gútai búcsú és vásár, amikor ne lógott volna az eső lába, vagy éppen ne lett volna csapadék. A 27-ik Gútai Búcsú és Vásár első napján, amely idén augusztus 12-re esett, s így volt.

Talán nem volt olyan Gútai búcsú és vásár, amikor ne lógott volna az eső lába, vagy éppen ne lett volna csapadék. A 27-ik Gútai Búcsú és Vásár első napján, amely idén augusztus 12-re esett, s így volt.

 

Néhány csepp eső már okot adott néhány gútai számára, hogy temessék a jó időt, holott végül mindig kisüt a nap. Felkerekedtünk hát, s elindultunk a vásári forgatagba. Tovább folytatódtak a 18. Kolárovo Cup Nemzetközi Kézilabda Torna mérkőzései, némi csúszással, de sikeresen zajlottak a megmérettetések.

 

Sor került a hétméteres-dobó vetélkedőre a Gőgh Tibor műfüves sportpályáján, eztán a Gőgh Kálmán stadionban pedig a focikedvelők számára immár hetedik alkalommal megrendezték a Tizenegyes-rúgó versenyt (bővebben IDE KATTINTVA olvashatnak a versenyről), ahol szép eredmények születtek.

 

A Gútai Búcsú egyik jellegzetessége a kirakodóvásár, ahol idén mintha többen kínálták volna portékáikat. Nemcsak ruházati cikkek, de hagyományosan kürtös és mézes kalács, különféle finomságok, mint sült kolbász, házi étkek, gulyás, töltött káposzta várta az érkezőket. De a kis csecsebecsék árusításán át, az egészségséget megőrző készítmények, bútorok, kaktuszok, játékok, képek, festmények keresztül megannyi cikk volt kapható. A vásár szombaton is folytatódik.

 

Több helyszínen egyidőben volt jó pár szórakozási és kikapcsolódási lehetőség, így tehát volt miből választani. A vásár bejáratánál Kitti-Csiga duó egy hamisítatlan gulyáspartira invitálta az érkezőket, akik élő zene mellett elfogyaszthatták a finomságot, némi hűsítővel. Éjszaka aztán a szabad ég alatt egy DJ szórakoztatta az arra járókat.

 

A II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán felállított színpadon kiváló zenészek és művészek adtak koncertet. A sort a GUT-BAND helyi szalonzenekar kezdte, majd fellépett a két gútai MC, Attilah és Jakuza, akik a hip-hop stílust képviselték. Egészen más zenét játszott a komáromi Emmer Péter, aki barátaival rocklasszisok feldolgozását játszották.

 

A koncertestét az R-Go fergeteges és élménybemenő koncertje zárta, ahol a csikidam-érzés feltöltötte a megjelenteket. Hajnalig szintén bulik sora várta a szórakozni vágyókat.

 

A város ilyentájt lüktet, él, és megmozdul az is, akinek évközben erre kevés lehetősége van. Igazi ünnep, s a valódi buli még csak ezután kezdődik!

 

Borka Roland

a szerző felvételei

a galéria feltöltés alatt...

_________________________________________

kapcsolódó anyagok:

27. Gútai búcsú és vásár 2011 - "nulladik" nap