Hobbitól a színpadig

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Hobbitól a színpadig

2011.06.09 / 11:35
Az egészség megőrzése, és a testi szépség minél hosszabb megtartása a célja a manapság is divatos test(sz)építő kultúrának. A fittnessnek és a testépítésnek Gútán is vannak követői, illetve művelői, és nemcsak a szabadidejükben hódolnak ennek az érdekes sportágnak, hanem lehetőségeikhez mérten versenyeken is rendre megmérettetik magukat.

Az egészség megőrzése, és a testi szépség minél hosszabb megtartása a célja a manapság is divatos test(sz)építő kultúrának. A fittnessnek és a testépítésnek Gútán is vannak követői, illetve művelői, és nemcsak a szabadidejükben hódolnak ennek az érdekes sportágnak, hanem lehetőségeikhez mérten versenyeken is rendre megmérettetik magukat.

 

Az egyik ilyen típusú versenyük május végén a Galántához közeli Magyargurabon (Veľký Grob) került megrendezésre. A harmadik natur fittness és testépítés szlovák bajnokságon két gútai versenyző is részt vett.  Kiss Veronika hatodik lett, míg Szabó Tünde negyedik helyezést ért el.

 

Visszatekintve a múltra, 2002-2004 közötti időszakban Gútán jelentős számú érdeklődővel kisebb-nagyobb sikerekkel működött a Gut-Gym sportklub. Országos viszonylatban a 40 létező klubból 35-öt maga mögé utasított. Az akkori lendület mára mintha mérséklődött volna, azonban némi reményt a napjainkban is aktívan működő testépítők kis tábora, életrevaló közössége adhat.

 

Megkerestünk a legutóbbi versenyen sikert elérő Kiss Veronikát, meséljen egy kicsit hobbija kialakulásáról, hátha többen kedvet kapnak hódolni eme szép tevékenységnek. Előtte említést érdemel Szabó Tünde, aki már több sportágban is érmes helyezést ért el.

 

Veronikát arról is faggatuk, hogyan vált szinte „függővé“ ettől az életmódtól.

 

„Véget vetettem a koplalásnak!“

 

Találkozásunkkor nem hagyhattam figyelmen kívül, hogy szinte kivirultál az örömtől, hogy részt vehettél és eredményes lettél a legutóbbi versenyen. Mesélj erről valamit!

Egy álom vált valóra számomra! Több hónap kitartó felkészülés után a fittness modell 170 cm kategóriájában indultam ezen a nemzetközi versenyen.

Milyen tapasztalatokkal lettél gazdagabb az első színpadi élményed után?

Rengeteg tapasztalattal és pozitív élményekkel gazdagodtam, hiszen kipróbálhattam, milyen egy színpadon állni az igazi nagyok között. Ez is azt bizonyítja, hogy energiát ad, s kellemes kikapcsolódást nyújt. Sőt, még versenyezhetek is.

Előtte is aktívan sportoltál.

Mindig is közel állt hozzám a mozgás, több éve mindenféle mozgásos tevékenységet űztem, azonban nyolc hónappal ezelőtt úgy döntöttem, versenyezni fogok és életmódot változtatok. Korábban sokféle fogyókúrás módszert kipróbáltam, de egy sem hozta el a kívánt végeredményt. Majd egy nap véget vetettem a koplalásnak, ma már másképpen gondolkozom. Nem szeretnék csontsovány lenni, a nőies formák sokkal vonzóbbak.  Ám ahhoz, hogy színpadra léphessek, kemény, kitartó munka és megfelelő étrend kialakításhoz volt szükség.

Helyénvaló a megállapítás: jól nézel ki!

Ez az, amit adott. Egy ugyan nem tökéletes, de elfogadható alakot. A sok-sok lemondás meghozta a gyümölcsét. Ezen kívül az egészséges táplálkozás mellett jó közérzetet is biztosít.

Hallani különféle csodaszernek nevezett dolgokról, amik segítséget nyújtanak az alakformálásban.

Nem feltétlenül szükségesek ezek az ún.: csodaszerek. Mindezek nélkül is elérhető a jó alak, ami minden nő álma. Nem kell tartani a napi akár többszöri étkezéstől, s a következményektől testsúlyok formájában. Az az érdekes, hogy mindenki számára jó közérzetet ad, s természetesen a testet és a lelket is megfiatalítja.

Van példaképed?

Nincs példaképem, célom egy elképzelés megvalósítása volt, azaz bekerülni a legjobb hat közé.

Miként reagált a környezeted, hogy kiprobálod magad ezen a versenyen?

A környezetemtől pozitív visszajelzéseket kapok, ami  fantasztikus érzés. Itt szeretnék köszönetet mondani  edzőmnek, Gazda Sanyinak, a barátoknak, a családnak, és szeretett jó édesanyámnak, akik mind jótanáccsal, mind biztatásokkal segítették a felkészülést. Nélkülük nem sikerült volna.

Jövőbeli terveid?

A fittness világa (nem a testépítés) teljesen magával ragadott. Ezért már elkezdtük az őszi versenyre a felkészülést. Célom dobogós helyezést elérni. Bízom benne, hogy kitartó munkával ez sikerülni fog.

 

A sorok olvasása reméljük motiválja majd az embereket legalább az első lépés megtételére, hisz itt a fürdőruhaszezon, és mint tudjuk, ma már szerencsére kezd divatba jönni az egészséges életmód és a testmozgás. A megfelelő állóképesség megszerzésének és megtartásának számtalan módja lehet: a sétától kezdve a kocogáson át egészen a versenyszintű sportolásig. Ha csak egy valaki is kedvet kapott hozzá, már megérte.

 

-ka-