Archívum

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Archívum

 • Sortáncot járt egész Gúta

  2015.05.25 // Archívum

  Pünkösd vasárnapján idén is megrendezték a pünkösdi sortáncjárást a városban. A Kikelet Néptáncegyüttes közel harminc tagja énekelve, táncolva, csujogatva járta Gúta utcáit, tucatnyi helyszínen megtáncoltatva a nézőközönséget is. A talpalávalót a Pósva zenekar húzta, a vidám menetet a Vermes törzs lovasai kísérték a csőszök útmutatása mellett.

 • Egyre sikeresebb a Kikelet Húsvét

  2015.04.10 // Archívum

  A Kikelet néptánccsoport által szervezett 3. Kikelet Húsvét felülmúlta a várakozásokat: a tavalyi évhez képest jóval többen voltak kíváncsiak a hagyományos húsvéti locsolkodásra.

 • Kikelet néptánccsoport idei tervei

  2015.04.02 // Archívum

  A gútai Kikelet néptánccsoport hivatalosan 2010-től működik. A pünkösdi sortáncjárás verbuválta össze a jelenlegi csapatot: sokan közülünk már több mint 5 éve járták a sortáncot, ekkor született meg az igény egy állandó, egész évben működő néptánccsoport iránt.

 • Exkluzív interjú Horváth Árpád polgármesterrel III. rész

  2015.01.16 // Archívum

  Fiatalos lendületet kap az idegenforgalom Történelmi választási bravúrral ismét Horváth Árpád Gúta polgármestere. A város történetében még nem fordult elő, hogy valaki harmadszor is megkapja a bizalmat a város vezetésére. Az eredmény nemcsak jutalom, hanem egyfajta előleg is az emberek részéről, a neheze – a nagy elvárások miatt – még csak most kezdődik.

 • Exkluzív interjú Horváth Árpád polgármesterrel I. rész

  2015.01.12 // Archívum

  Történelmi választási bravúrral ismét Horváth Árpád Gúta polgármestere. A város történetében még nem fordult elő, hogy valaki harmadszor is megkapja a bizalmat a város vezetésére. Az eredmény nemcsak jutalom, hanem egyfajta előleg is az emberek részéről, a neheze – a nagy elvárások miatt – még csak most kezdődik.

 • Gúta mindig is a szívében marad

  2014.11.19 // Archívum

  Az elsők között távozott Európába munkát vállalni. Hasznosnak akarta érezni magát, s mivel új kultúrákat akart megismerni, tágítani szerette volna látószögét, külföldön próbált szerencsét. Ma már örül a fiatalkori merészségének és bátorságának. Ha visszacsinálná, akkor se döntene másként. Nagy Aranka Gútáról eljutott egészen az Európai Únió egyik központjáig, hogy ott a fordítói igazgatóság főtitkárságán dolgozzon.

 • Forró Tibor: Felfogásbeli módosítást szorgalmaz

  2014.11.12 // Archívum

  Forró Tibor: Felfogásbeli módosítást szorgalmaz Mélyről indult, mindenért megküzdött. Kisgyerekként a Dankó Pista telepen lakva rúgta a bőrt társaival. Végigjárta a ranglétrát. Kitartásának, elhivatottságának és tenni akarásának köszönhetően ma már két diplomával a közigazgatásban tevékenykedik. Első választási ciklusát tölti az önkormányzatban és mozgalmának, a helloGúta Polgári Társulásának tagjaival az idei helyhatósági választásokon is megmérettetik.

 • Angyal Tamás: "Mindig megoldjuk!"

  2014.11.12 // Archívum

  Angyal Tamás: "Mindig megoldjuk!" Nemcsak a számítástechnika terén, hanem az élet valamennyi területén ügyeskedik. Megoldjuk. Ez már kétségkívül összefonódik az általa képviseltekkel. Társtulajdonosa az ATECH.NET vállalkozásnak, amit nagyon sokan ismernek nemcsak Gútán, hanem Szlovákia valamennyi szegletében. Számára mindennapos dolog a folyamatos fejlődés-fejlesztés, ezt képviseli cégében is. Most új képviseletre készül, a városi önkormányzat tagja szeretne lenni.