Fiatalok összefogtak a gyermekpark felújításáért

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Fiatalok összefogtak a gyermekpark felújításáért

2011.07.18 / 22:19
Jótékonysági koncertet tartottak pénteken este a gútai városi sportcsarnok melletti területen. A hellóGúta ifjúsági mozgalom fiataljai gondoltak egy nagyot és követendő példát állítva összefogtak, hogy egy kiváló zenei csemegével szolgáljanak, s közben adakozásra buzdítsák a gútaiakat.

Jótékonysági koncertet tartottak pénteken este a gútai városi sportcsarnok melletti területen. A hellóGúta ifjúsági mozgalom fiataljai gondoltak egy nagyot és követendő példát állítva összefogtak, hogy egy kiváló zenei csemegével szolgáljanak, s közben adakozásra buzdítsák a gútaiakat.

 

A sportcsarnok melletti gyermekpark felújításáért tartott zenés esten fellépett a háromszoros magyar MC bajnok MC Gőz. Őt követte a nem kisebb sikert arató komáromi Dirty South reggae banda, hogy kellő hangulatba hozza a nézőket, akik között szinte valamennyi korosztály képviseltette magát. Családostul is érdemes volt kilátogatni, késő este pedig valódi buli kerekedett.

 

A remek koncertek alatt korlátlan étel és italfogyasztás volt, sültek és egyéb gasztronómiai ínyencségek várták az érkezőket. A kedves és remek kiszolgálás is dicséretet érdemel, látszik, mindenki mindent beleadott, illetve a szíveket is adták ehhez a nemes ügyhöz.

 

MC Gőz alaposan feltüzelte a közönséget, olyan freestyle-t nyomott, amilyenre ritkán van példa tájainkon. Valóban profi módon "hirdette az igét, s elkapta a bigét" és lehengerlő alakításával nem egy elismerő tapsot bezsebelt. A budapesti úriember nem először jár nálunk, és mindig csodálattal tekint Gútára és környékére, megtetszett neki ez az egykori mezőváros.

 

Szintén visszatérő vendégnek számítanak a Dirty South reggae zenekar tagjai. Különösképpen néhányuknak vannak (vagy lesznek) gútai kötődései, egyikük pedig „hazánkfia”. László Péter, Ján Bukovič, Tóth Ingrid, Bukai László, Kamocsai Marek, és Fűri Tamás, alias Lumbi valóban felfokozott hangulatba ejtette az őrjöngő népes társaságot. A másfél órás műsorban Bob Marley és Gentleman számokat adtak elő, s egy kis pozitív életérzést és némi jamaikai hangulatot csempésztek a hűvös időben. A műsorhoz kiválóan illeszkedett a hang- és fénytechnika, amelyről Ferenczi Kornél és társai gondoskodtak.

 

Szerencsére az égiek is kedveztek a rendezvénynek, és nem kellett esőnapot beiktatni. A felejthetetlen szórakozás közben néhány fiatal önkéntes mozgóurnával próbált némi aprópénzt szedni a jelenlévőktől.

 

A gyűjtőakció ezzel a rendezvénnyel nem ért véget, épp ellenkezőleg, a hellóGúta fiataljai egészen a Gútai Búcsú és Vásárig (augusztus közepéig) szeretné folytatni, különféle szórakozóhelyekre és egyéb tömegrendezvényekre látogatva, hogy sikerüljön jelentős pénzösszeget összegyűjteni.

 

Aki tehát magáénak érzi ezt a nemes gondolatot és támogatni kívánja ezt a jólelkű kezdeményezést az bátran keresse fel a hellóGúta ifjúsági mozgalom bármelyik tagját, hogy némi pénzadománnyal célszerűen támogassa a gyermekpark felújítását és bővítését, hiszen ahogy azt Sosi, a Dirthy South frontembere megénekelte: a park a jövő gyermekeinek fog szolgálni.

 

A fiataloknak sikerült megszólítaniuk kortársaikat, s aki csak tehette, bedobta feleslegesnek ítélt aprópénzét az urnába, hiszen minden cent számít.

 

Borka Roland

fotó: Fűri Gábor "sused"