Sztárparádé a 27. Gútai Búcsú és Vásáron

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Sztárparádé a 27. Gútai Búcsú és Vásáron

2011.07.21 / 08:37
Nagynevű és feltörekvőben lévő zenekarok lépnek fel az idei Gútai Búcsú és Vásár programjában. Helyi is magyarországi előadók egyaránt színesítik az immár negyedízben megrendezendő Koncerthétvégét, amelyre 2011. augusztus 12-14-e között a helyi II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán kerül sor a vásári kulturális fesztivál keretében.

Nagynevű és feltörekvőben lévő zenekarok lépnek fel az idei Gútai Búcsú és Vásár programjában.

 

Helyi is magyarországi előadók egyaránt színesítik az immár negyedízben megrendezendő Koncerthétvégét, amelyre 2011. augusztus 12-14-e között a helyi II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán kerül sor a vásári kulturális fesztivál keretében.

 

Mayer János, szervező érdeklődésünkre elárulta: bár az idei költségvetés szűkre szabott, mégis megpróbáltak tartalmas szórakozási lehetőséget összeállítani a három napra.

 

„Minden napra nemcsak helyi, illetve régióbeli, hanem magyarországi művészeket sikerült meghívni. A nyitónapon hatalmas bulival készül a gútai Gut-Band szalonzenekar. Őket egy egészen más zenei stílus követi, a gútai Attilah & Jakuza a hip hop világát hozza el a látogatóknak. Este hét órakor a régió egyik legtehetségesebb zenésze, Emmer Péter & band igazán különleges zenei csemegét szolgáltatnak az érdeklődőknek. A nap záróprogramja az R-Go együttes koncertje lesz, ahol felcsendülnek az ismert melódiák. Biztosan nem csalódnak azok, akik kilátogatnak a koncertre.” - ismertette a felhozatalt Mayer.

 

A szombati nap is remek kikapcsolódási lehetőségeket ígér. Kora délután a Blastnoise hardcore stílusa után kissé „lágyabb” zenei berkekbe evezünk, a rockabilly, a hot rod és country hillbily zenei elemeket ötvöző stílussal a Leslie & The Heartbreakers csapat szórakoztatja az érdeklődőket.

 

A szervezők gondoltak a szlovák ajkúakra, számukra érdekes lehet Robo Šimko & MassRiot poprock banda koncertje. Hét órától a História zenekar műsora következik.

 

A szombati estén a Magna Cum Laude feltörekvőben lévő együttes első felvidéki helyszínként Gútán ad felejthetetlen koncertet. Vasárnap pedig immár hagyományosan a népzenéjé a főszerep.

 

„A családi délutánon elsőízben mutatkozik meg a nagyközönség előtt a gútai Kikelet néptáncegyüttes, akik délután négytől mutatják be zenés műsorukat. 17-től az esztergomi Bóbita együttes gyermekprogramja következik, akik nyilván elvarázsolják a legkisebbeket. 18 órától a Győr környéki Cserók néptáncegyüttes a remek táncos előadással szórakoztatják a megjelenteket. Őket követi a szintén magyarországi Syncron együttes, akikkel fellép a gútai Szabó Márta énekesnő. A három napos koncerthétvégét a debreceni Folk Error népzenei csapat zárja.” - tette hozzá Mayer.

 

A vásári kulturális fesztivál minden koncertje ingyenes és valódi zenei csemegét kínál a helyieknek és a városunkba látogatók számára egyaránt.

 

Borka Roland

kapcsolódó anayagok:

27. Gútai Búcsú és Vásár