Sárban is élvezhető volt az I. Kikelet tábor Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Sárban is élvezhető volt az I. Kikelet tábor Gútán

2011.07.26 / 10:38
Nem fogadta kegyeibe az időjárás a gútai vízimalom melletti térségben megrendezett I. Kikelet kézműves és néptánctábor résztvevőit, ennek ellenére szinte mindenkin boldogan mosolygott a sokszínű programok látogatása közben. Láthatóan a gyermekek élvezték a gumicsizmában való közlekedést a sárban.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a gútai vízimalom melletti térségben megrendezett I. Kikelet kézműves és néptánctábor résztvevőit, ennek ellenére szinte mindenki boldogan mosolygott a sokszínű programok látogatása közben. Láthatóan a gyermekek élvezték a gumicsizmában való közlekedést a sárban.

 

Múlt hét csütörtöktől hétfőig tartott ez a rendkívüli tábor a valóban páratlan természeti övezetben fekvő vízimalomnál. Érkeztek is szép számban a táborlakók. A népi gyermekjátékok, táncház és népi mesterségek (nemezelés, fafaragás, agyagozás, gyöngyözés, batikolás, csuhézás, kosárfonás, üvegfestés) bemutatása mellett minden este szórakoztató műsort szerveztek a résztvevőknek.

 

Valódi élményt nyújtott a KicsiHang verséneklő együttes gyermekeknek és felnőtteknek adott koncertje. Ugyanígy remek kikapcsolódást nyújtott a Hárompatak zenekar és a Ritka Magyar Banda.

 

Szieszta gyanánt is az ismeretterjesztésé volt a főszerep, az archív sortáncos felvételek-képek vetítését Angyal Béla helytörténész néprajzi előadása tette színesebbé.

 

-br-

 

Képek: szerző és Angyal Réka