Üdvözöljük Gútán!
2024. május 4. szombat, Mónika
Szórványos felhőzet
6 °C
Szórványos felhőzet

VII. Hanna Hanna Művészeti Találkozó és Fesztivál Gútán

Archívum

augusztus 15., 15:04 / Szerző: Administrator
Ökológiai művészeti együttműködés a hetedik alkalommal megrendezendő Hanna Hanna Művészeti Találkozó és Fesztivál, amelyre 2011. augusztus 17-től 21-ig kerül sor a gútai vízimalom melletti területen.

Ökológiai művészeti együttműködés a hetedik alkalommal megrendezendő Hanna Hanna Művészeti Találkozó és Fesztivál, amelyre 2011. augusztus 17-től 21-ig kerül sor a gútai vízimalom melletti területen.

 

Számos érdekes programmal készülnek a szervezők. A már hagyományosnak tekinhető színházi és cirkuszi előadásokon kívül különféle performanszokra, workshopokra és egyéb művészeti tevékenységekre lehet számítani. Elsősorban Közép-Európa országaiból (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország, Horvátország és Ausztria) érkeznek DJ-k, hogy a jelenleg felfutóban lévő zenei kezdeményezéseiket mutassák be az itteni közönségnek. Ám jönnek Spanyolországból és Franciaországból is előadók.

 

Az elektronikus zene napjainkra a modern szórakoztatás alappillérévé, a művészi önkifejezés erős, attraktív és – technikai feltételeinél fogva – gazdaságilag könnyebben elérhető útjává vált, ez napjaink új folklórja, és úgy tűnik az ősi törzsi tradíciók jelenkori kifejeződése.

 

Többek között jön az Audio Compress, DR. ANALOG, mr. skunk valamint Vanish és Tóth Szabi, illetve Robur Soundsystem.

 

De fellép a Bobakrome, Busa Pista és a Hősök mellett a gútai Jakuza és AttilaH, majd a Warriors of Santa Marija vagy a cseh Pozdni sber. Az elektronikus, a hip-hop, az oldstyle, a rock and roll mellett indián zenét is hallgathatnak az érdeklődők.

 

Számos kézműves is workshopot tart. Lesz a tavaly nagy sikert aratott kézi szappankészítés, festés, hidrogén motormódosítás, bőrkiegészítők és szandálok készítése, valamint fafaragás és kőfaragás, illetve zsonglőrködés. Valamint bábosok is szórakoztatják majd a látogatókat.

 

A kicsik számára lesz gyermektábor is számos játékos foglalkozással.

 

A Jelenlét Kulturális Egyesület égisze alatt megvalósuló fesztivál alkotótábora már augusztus hetedikétől indul. Ez a tíznapos rendezvény két részre oszlik: az első öt napban a képzőművészek, és kreatív fiatalok számára készül el a technikai és infrastrukturális háttér, amely létrehoz egy olyan varázslatos világot, ahová Európa számos országából érkeznek művészek. A másik öt napban maga a művészeti találkozóra és fesztiválra kerül sor. A harmónia megtartásának érdekében a tábort a négy alapelem jelképeinek felhasználásával építik fel a térségben.

 

Minden évben igyekeznek remek áttekintést nyújtani a jelenlegi európai művészeti ágak széles skálájából, amelyek a hagyományos nézeteket modern felfogásban mutatják be és fejezik ki, valamint mindezen belül a művészet kölcsönhatása az ökológiával is kellő teret kap.

 

A Hanna Hanna Művészeti Találkozó és Fesztivál nem függ semmilyen szponzortól, lényegében nonprofit kezdeményezés.

 

A fesztivál rendkívül befogadó, nincsenek sem előítéletek, hanem mindent a kölcsönös elfogadás és tolerancia jellemez. Aki ellátogat, az bátran önmaga lehet. Ez egy olyan hely, ahol a kultúra összehozza az embereket.

 

Borka Roland