Átadták az új cselgáncs edzőtermet Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Átadták az új cselgáncs edzőtermet Gútán

2011.10.25 / 09:32
Harmincötév után végre van saját edzőterme a gútai cselgáncsklubnak. A szlovák posta helyi kirendeltségének épületében az emeleten kapott helyet a közel kétszáz négyzetméteres alapterületű edzőterem.

H Judo

Páratlan összefogás

Harmincötév után végre van saját edzőterme a gútai cselgáncsklubnak. A szlovák posta helyi kirendeltségének épületében az emeleten kapott helyet a közel kétszáz négyzetméteres alapterületű edzőterem. A sportolók maguk, segítőikkel és szponzoraikkal újították fel a város tulajdonában lévő termet, amelyet jelképes, évi egy eurós bérleti díjért kaptak a gútai önkormányzattól.

Vincze Ferenc, vezetőedző a megnyitón elmondta: „Fontos és remek dolog, hogy 35 év után végre önálló edzőteremmel rendelkezünk. Jól éreztük magunkat a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola tornatermében is, azonban a szőnyeg lerakása és felszedése nem kevés időt vett igénybe, és eközben a szőnyeg is jelentősen elhasználódott. Az új helyen már rögzítettük, alája hét centiméteres poliészterréteget raktunk. A teremben kialakítottunk erősítősarkot és pihenőrészleget is.”

Természetesen nemcsak edzőterem, hanem újonnan kialakított öltöző és zuhanyzó is várja a cselgáncsozókat, a folyosó falán pedig arcképcsarnokot alakítottak ki, ahol a falat a sportszakosztály történetében jelentős eredményeket elérő dzsúdósainak fényképei díszítik. A jeles eseményen megjelentek mindazok, akik valamilyen formában hozzájárultak az edzőterem létrehozásához. Megjelent Horváth Árpád polgármester, aki nemcsak az új edzőtermet csodálta meg, hanem elismeréssel adózott a sportszakosztály rendkívüli sikerei előtt. Elmondta, hogy ahogy eddig is, ezután is minden segítséget megad a sportklubnak, hogy sikereikkel továbbra is szép hírnevet szerezzen a városnak.

„Tervben volt egy külön a küzdősportok számára kialakítandó sportlétesítmény létrehozása, azonban az anyagi eszközök nem állnak rendelkezésre, ezért most örülök, hogy legalább ebben a formában támogatni tudtuk ezt a kezdeményezést. Ám mindez nem valósulhatott volna meg olyan elszánt ember nélkül, akit úgy hívnak, Vincze Ferenc. Köszönet és hála neki!”

Ezt követően a résztvevők átvonultak a városi hivatal nagy üléstermébe, ahol ünnepélyes keretek között Vincze Ferenc emlékplaketteket adott át azoknak, akik jelentősen segítették az új edzőterem létrehozását: Horváth Árpád, polgármester, Harsányi Gábor, Molnár Péter, Csente Márió, Dobai Ferdinánd, Szabó Róbert, Jancsó Péter és Tamás, Szépe Attila, Marosi Sándor, Decsi Attila és Kárpáty Ernő. „Megható és jóleső volt, hogy talán a város családias légköre miatt, ahová segítségért mentem, sehol sem utasítottak vissza. S ha pénzt nem is tudtak adni, mindenki megtalálta a módját, hogyan segítsen. Kiváló renoméja van az első ligát játszó cselgáncsklubnak.” – dicsérte az összefogást a klubvezető.

Borka Roland

A szerző felvételei