IV. Tűzvirág Nemzetközi Zománcművészeti Fesztivál Naszvadon

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

IV. Tűzvirág Nemzetközi Zománcművészeti Fesztivál Naszvadon

2012.05.14 / 11:35
Jelentős európai művészeti találkozónak is beillő Tűzvirág Nemzetközi Zománcművészeti Seregszemle, amelyet immár negyedik alkalommal tartanak Naszvadon.

 TŰzvirág

Jelentős európai művészeti találkozónak is beillő Tűzvirág Nemzetközi Zománcművészeti Seregszemle, amelyet immár negyedik alkalommal tartanak Naszvadon.

 

A Gútától mintegy tíz kilométerre fekvő nagyközségben június 1-től 10-ig tartó „Tűzvirág – Művészetek Hete” fesztiválon kilenc ország – Szlovákia, Magyarország, Csehország, Lengyelország, Oroszország, Ukrajna, Ausztria, Románia és Spanyolország – több mint hatvan művésze küldte el munkáit a versenyre, amelynek nagydíját szakmai zsűri ítéli oda.

 

A beérkezett műveket a naszvadi művelődési központban tekinthetik meg az érdeklődők. Dobosi Róbert, a Csemadok naszvadi alapszervezetének elnöke, főszervező elmondása szerint nemcsak a tűzzománc-művészeti bemutató, hanem a 3. Tűzvirág Nemzetközi Képzőművészeti Szabadiskola is fontos mozzanata a fesztiválnak.

 

Idén mintegy száz fa- és kőfaragók, festők, tűzzománcosok avatják be az érdeklődőket művészetük rejtelmeibe. Idén is kb. harminc képzőművészeti iskolát látogató diákok sajátíthatják el az egyes népművészeti szakmák csínját-bínját.

 

Emellett a fesztiválon a kézművesek vásárában lesz kézműves borok és pálinkák udvara. Másik újdonság a szlovákiai magyar irodalmi találkozó.

 

Nemcsak Naszvadra összpontosít a fesztivál, hiszen Komáromban, Ógyallán, Gútán és Érsekújvárban is rendeznek kísérő-tárlatokat.

 

A Tűzvirág Nemzetközi Zománcművészeti fesztiválon esti koncertek is várják az érdeklődőket.

 

Lesz Mystery Gang, Demjén Ferenc, Csukamájolaj, Conors, United vagy éppen két X-Faktoros Vastag Csaba és Kocsis Tibor koncertje, de fellép a Back II Black, a Csík zenekar vagy a Komáromi Dixiland Band.

 

Üdítő szórakozást nyújthat az LGT Revival Band zenekar koncertje, vagy éppen Hodossy Mária és Gálffy József duója, ugyanakkor DJ PLower aka Vokság Virág és egyéb bandák előadói estjei.

 

Az elővételben váltott jegyekkel 2 személyre szóló 15 napos utazást nyerhet Thaiföldre.

 

A valamennyi koncertre érvényes, kedvezményes 15 eurós bérletet vásárlók között a zárónapon (június 10-én a Csík zenekar koncertje után) sorsolják az utazást, amelyet csak a sorsoláson résztvevő személy nyerheti meg.

 

Teljességében a tíznapos rendezvényen szinte minden érdeklődő megtalálhatja a számára legjobb szórakozási lehetőséget és sok érdekes újdonsággal ismerkedhet meg, legyen az a zene, vagy a képzőművészet világából való.

 

Bővebb információkat a www.tuzvirag.sk, ill. www.csemadoknaszvad.sk oldalakon találnak.

 

Borka Roland