Marosi Szilárd: „A gyakorlatiasság embere vagyok!”

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Marosi Szilárd: „A gyakorlatiasság embere vagyok!”

2014.11.12 / 15:16
Marosi Szilárd: „A gyakorlatiasság embere vagyok!” Megjárta a mélységeket és magasságokat. Sehol nincs félelemérzete, józan paraszti ésszel gondolkodik, a nép egyszerű gyermeke. Világos elképzelése van az életről, két lábbal áll a földön. Kivéve, ha dolgozik, mert van, hogy alagutat ás, vagy éppen magasságban ügyködik. A pénzt eszköznek tartja, és nem önmagáért való dolognak. Sok mindent csinált az életben, egy dolog azonban örök: a közösségért mindent. A hellóGúta mozgalom tagjaként idén az önkormányzati választáson is megmérettetik.

Megjárta a mélységeket és magasságokat. Sehol nincs félelemérzete, józan paraszti ésszel gondolkodik, a nép egyszerű gyermeke. Világos elképzelése van az életről, két lábbal áll a földön. Kivéve, ha dolgozik, mert van, hogy alagutat ás, vagy éppen magasságban ügyködik. A pénzt eszköznek tartja, és nem önmagáért való dolognak. Sok mindent csinált az életben, egy dolog azonban örök: a közösségért mindent. A hellóGúta mozgalom tagjaként idén az önkormányzati választáson is megmérettetik.

 

Nem igazán állt eddig közel az önkormányzatisághoz, most mégis úgy döntött, hogy képviselőjelölt lesz. Mi indította el?

Másként látom a dolgokat, sokkal egyszerűbben, hétköznapibban és gyakorlatiasabban. Látom azt, hogy egyes területeken a városvezetés kihívásokkal küszködik, vannak ötleteim a megoldásokra és most szeretném megvalósítani. Csak akarat kell, és mindent meg lehet oldani.

Hogyan?

Meg kell ragadni minden olyan lehetőséget, amiből profitálhat a város. Több indítványommal sajnos nem tudott mit kezdeni a város, ebben látok még fejlődési lehetőséget, hogy még inkább körültekintőbben lehetne a terveket megvalósítani.

Milyen típusú megkeresések voltak ezek?

Mivel hálózatokat építek, így az ásási engedély körüli bürokratikus rendszert egyszerűsíteném, hiszen előfordul, hogy elhúzódik és az senkinek sem jó. Sem a városnak, sem a vállalkozónak. Ezen lehetne és kell is változtatni. Lehetne ésszerűbben is megoldani, és nem is kell hozzá túl sok minden. Segítenék kidolgozni a koncepciót. Nagyon szívesen adok internetet óvodáknak, iskoláknak vagy számítógépeket, bármit a közösségért.

Jobban csinálná, mint a mostaniak?

Nem mondanám, hogy jobban, hanem másként. Számomra a pénz nem élvez prioritást. Ha jól bánsz vele, akkor az gyümölcsözik. De nem az a végső cél, hogy pénz legyen, hanem hogy elégedettség. Természetesen szükség van a pénzre. De számomra az csak eszköz, s nem önmagáért való dolog. Annyi van, amennyi nekem kell.

Mivel foglalkozik a cége, amit vezet?

Távközlési rendszerek telepítésével foglalkozunk. Megláttuk a piaci rést, vagyis a lehetőséget. Korábban nagy mobilszolgáltatóknak építettünk hálózatot. Gútán nem volt ilyen szolgáltatás, amit mi csinálunk, illetve ami volt, az számomra sem volt megfelelő, ezért úgy gondoltuk, hogy ezt kihasználva vállalkozni kezdünk. Új technológiával jöttünk, ami azt eredményezte, hogy ma már a második legnagyobb ilyen jellegű szolgáltatók vagyunk. Tizennégy embernek adunk állandó munkát. Mindig van betevőre való, nem kell félni, hogy nincs munka, ha leesik a hó.

Mit tanult és mivel foglalkozik?

Asztalosként végeztem, aztán két éves felépítményivel a gútai magániskolában vállalkozói-menedzsment szakon szereztem érettségit. Közben a parkettagyárban dolgoztam, majd pizzafutár voltam Gútán illetve egy hetet ácsként dolgoztam a DP Globálban. Majd bevonultam katonának, utána Komáromban nagybátyámnál egy építőipari cégben kőműves segédként dolgoztam, illetve szárazépítéssel is foglalkoztam (gipszkarton, hőszigetelés). Ezután kiváltottam a vállalkozói engedélyt és festőként kezdtem el tevékenykedni. Két évig Magyarországon vállalkoztam, ám rájöttem, nem nekem való. Majd apámnak akkoriban dőlt el, hogy a továbbiakban nem kívánják alkalmazni, negyvennégy év után távozott a szlovák telekommunikációs cégtől és úgy határozott, vállalkozásba kezd, amely vállalkozást nyolc évvel ezelőtt vettem át. Elég jó szakma. Bizton állíthatom, hogy a mi cégünkben vannak a legrátermettebb szakemberek. Mindent meg tudunk oldani.

Mi az a terület, ahol a városnak tudna segíteni?

A vállalkozói bizottságban tudnék dolgozni.

Sokat dolgozik. Mégis ha van szabadideje, mit szokott olyankor csinálni?

Búvárkodom. Most készülök egy hosszabb búvár-túrára. Volt, hogy olvastam, minden Rejtő Jenő könyvet elolvastam, aztán érdeklődtem Lőrincz L. László művei iránt is. Most már nincs rá időm. Hazamegyek, bekapcsolom a tévét és tíz perc után elalszom. Színházba ritkán jutok el, inkább moziba járok.

Összegzésképpen tehát érez magában annyi alkotóerőt, hogy tegyen a városért.

Megismerkedtem a hellóGútás srácokkal. Gyakrabban összejárunk. És elképedek, mire képesek. Fantasztikusan kreatívak, a szervezés első osztályú, a kreativitás kitűnő. Folyamatosan tanulok tőlük. Jó ilyen helyen lenni és működni, mert engem is inspirálnak.

Önnek ebben mi a szerepe?

Megbeszéltük, én vagyok a kétkezi munkás, a gyakorlatiasság embere vagyok. De rendben van ez így. Nagyon örülök, hogy a részese lehetek, mert nagyon jó közeg. Van bennük tenni akarás. Ez jó.

Borka Roland

Képarchívum 
 

Kapcsolódó anyagok:

HelloGúta: Új látószög program

 

Alsó körzet:

1.Angyal Tamás: "Mindig megoldjuk!"

14.Kárpáty Ernő: „A sportra tettem fel az életem!”

15. Kiss Richard: Projektek menedzselését végzi

 

Felső körzet:

7.Forgács Attila: Az új látószöget képviseli 

8.Forró Tibor: Felfogásbeli módosítást szorgalmaz

15.Kovács Adrián: Családközpontú várost szeretne