Új fitneszközpont Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Új fitneszközpont Gútán

2011.03.01 / 17:37
Mindenki számára elérhető, európai színvonalú fitneszközpont jött létre Gútán az egykori Flórián élelmiszerbolt helyiségében.

 

Mindenki számára elérhető, európai színvonalú fitneszközpont jött létre Gútán az egykori Flórián élelmiszerbolt helyiségében. A Győr utcán található vadonatúj tornaterem barátságos árakkal és szakképzett személyzettel várja a mozogni vágyókat.

 

A fitneszközpont Huib Boersma holland sportember beruházása, aki már évek óta él a Kisszigeten. A központról elárulta:  „Több évig Hollandiában számos sportvállalkozásom volt, nyugdíjba vonulásomat követően felszámoltam ottani tevékenységem, s már évek óta a Gútához közeli Kisszigeten töltöm az év nagy részét. Ezek az erősítőgépek pedig két évig a garázsban voltak. Azt gondoltam, megpróbálunk megfelelő helyet találni nekik. Családom rendkívül sportbarát, jómagam is a harcművészetekben voltam érdekelt, cselgáncsoztam.”

 

Csodaszép környezet fogadja azokat, akik amellett, hogy tesznek valamit egészségükért, egy jó társaságban töltik el a szabadidejüket. A terem igényes, kellemes és barátságos hangulatot áraszt, s a szakképzett oktatók szívélyesen segítenek, tanácsokkal látják el a hozzájuk fordulókat. Az erősítőgépek mellett, futópadok, és súlyzók várják a vendégeket.

 

Kiss Tibor, a helyi karate klub vezetőedzője nagy segítséget nyújtott a terem kialakításában. „Egy hónap alatt sikerült ezt a fitness-t kialakítani, s magam is meglepődtem, milyen nagy az érdeklődés. Van, hogy napi 45-50 ember is megfordul itt, dicsérik a helyet és szívesen visszajárnak. Örömmel tölt el, hogy olyan embereket is sikerült mozgásra bírni, akik azelőtt nem foglalkoztak ilyesmivel. Azok is igénybe vehetik a szolgáltatást, akiknek erre különféle okok miatt nem volt lehetőségük.” – mondja Kiss.  

 

Boersma úr pedig hozzáteszi: „Ez nem csak a testünk karbantartásáról szól, hogy teszünk valamit az egészségünkért, sokkal inkább a közösségről. Akik itt összejönnek, jól érzik magukat, s ez a legfontosabb. Jó közösségben, kellemes és vidám emberek között jó lenni. Ezért is választottam Gútát. Itt sok a sportszerető ember, s ez nagyon meglepett, amikor először érkeztem ebbe a városba. Mondhatni, sorsszerű volt.”

 

A fitneszterem ünnepélyes megnyitóján részt vett Horváth Árpád, polgármester és Samu Beáta alpolgármester, akik elismerő szavakkal illették ezt a kezdeményezést, s újabb sportlétesítménnyel gazdagodott a Kis-Duna menti városka. Rajtuk kívül néhány városi képviselő is jelen volt, de nem hiányoztak a sportbarátot, ismerősök és támogatók.

A közösség számára kialakított terem valóban emberbarát árakkal csalogatja a mozgás iránt érdeklődőket.

Borka Roland