Megszűnik a DP Globál

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Megszűnik a DP Globál

2011.03.02 / 19:13
Eldőlt a hosszú évekig csak nagy nehézségek árán és városi segítséggel működő DP Globál vállalat sorsa.

 Eldőlt a hosszú évekig csak nagy nehézségek árán és városi segítséggel működő DP Globál vállalat sorsa. Az önkormányzat legutóbbi ülésén egy határozatban kijelölték az 1994 óta működő társaság jövőbeli irányát. A döntés értelmében a vállalatot jelenlegi formájában megszüntetik.

 

A terv szerint a városi hivatal mellett létrehoznak egy vagyonkezelői és –karbantartási osztályt létesítene, amely a DP Globál vállalat szakembereit alkalmazná. Jelenleg kidolgozás alatt áll az a tervezet, amely pontosan meghatározza a továbbiakat, ahogy a kialakítandó osztály pénzügyi vetületét.

 

Horváth Árpád polgármester szavai szerint egyelőre nem született döntés abban a tekintetben, hány alkalmazottól kíván megválni a vállalat, illetve mennyit tudna alkalmazni a városi hivatal mellett létrehozandó osztály. Több mint valószínű, hogy mindegyik szakember számára találnak munkát. A DP Globált érintő változásokról ITT írtunk. 

 

Legnagyobb vitát ismét az iskolaügy anyaga váltotta ki, illetve az egyes oktatási és nevelési intézmények melletti tanácsokba delegált tagok kérdésköre foglalkoztatta a városatyákat. Népszerű volt az Erdő utca 8-as számú óvoda mellett működő tanács tagságáért folyó küzdelem, több képviselő is tag szeretett volna lenni.

 

Sok időt vett igénybe a kulturális események pénzügyi elosztása. Több vitatott pontot követően végül a kulturális és kulturális örökség bizottsága által beterjesztett változatot fogadták el a képviselők.

 

A képviselők meghallgatták a „panelgyár” képviselőjének céges bemutatását. Az Yssel kft. 80 hektárnyi területet kíván megvásárolni a várostól, amelyen elkezdenék a betonpanelek gyártását. Szóbeli kérelmükben a Vág-parti területhez ragaszkodnak. A városi képviselők több félelmüknek adtak hangot, az ajánlattétel komolyságát firtatták.

 

Akadt, aki szerint egy év sem lenne elegendő. A polgármester ígérete szerint minden tőle telhetőt megtesz, hogy a cég Gúta környékén telepedjen le. A társaság képviselőivel pénteken találkozik a polgármester, s megmutatja a megfelelőnek tűnő területeket, köztük szerepel az Örtény melletti terület is.

 

Az önkormányzat hétfőn tartott, ám megszakított harmadik rendes ülését 2011. március 3-án 15:00 órától folytatják.  Napirenden szerepel egyebek mellett a városi művelődési központ költségvetés-tervezete, a körteremben zajló árusítások kérdése, jelentés a város felújításáról.

 

Tárgyalnak a 18 lakásegységről és a J. A. Komenský szlovák alapiskola épületeinek rekonstrukciója, valamint a rövidtávú fejlesztései terv prioritásainak és anyagi fedezeteinek kérdése. Szó lesz egy városi információs közlöny és egy pamflet kiadásáról is. Továbbá foglalkoznak majd a vagyonjogi beadványokkal, illetve lakossági kérelmekkel. A városi hivatal nagytermében tartandó ülés nyilvános.

 

Borka Roland