Gúta átláthatóan tájékoztatja a lakosokat

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Gúta átláthatóan tájékoztatja a lakosokat

2011.03.07 / 14:50
A gútai közvélemény tájékoztatásának átláthatóságát dícsérte a Transparency International Slovakia nemrég közzétett felmérése.

A gútai közvélemény tájékoztatásának átláthatóságát dícsérte a Transparency International Slovakia nemrég közzétett felmérése. Az eredmények arról tesznek tanúbizonyságot, hogy Gúta az előkelő huszadik helyen szerepel azon a listán, amelyen a legtöbb szerződés közzétételének sorrendjét állították össze. A Kis-Duna menti kisváros hatvanöt pontot szerzett.

 

A két hónapja hatályban lévő törvényből kifolyólag minden szerződést kötelező az interneten is közzétenni, éppen ezért a rengeten okirat átláthatósága is komoly szempont a felhasználók részéről. Gúta vezetősége pontosan kategorizálja a megrendelők, szerződések és fakturák helyes elosztását. A Transparency International Slovakia pozitívan értékelte Gúta vezetőségének hozzáállását, s felmérésében 65 ponttal jutalmazta az átláthatóságot, a felső határ száz pont. A listát Ótura vezeti. Érdekességként Komárom holtversenyben Érsekújvárral a 67. helyet szerezte meg.

 

A szervezet párthovatartozás szerint is értékelte a települések teljesítményét. Legjobban az SDKÚ-s vezetésű települések járnak az élen, őket követi 51,5 ponttal az MKP-s vezetésű városok.

 

Borka Roland

Forrás: bumm.sk és TIS