Kutyás viadal Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Kutyás viadal Gútán

2011.05.17 / 13:42
A gútai atlétika pályán immár ötödik alkalommal került megrendezésre a kutyatartók őrző-védő versenyére, amelyre Szlovákia több járásából mintegy tíz nevező versenyzett. 

A gútai atlétika pályán immár ötödik alkalommal került megrendezésre a kutyatartók őrző-védő versenyére, amelyre Szlovákia több járásából mintegy tíz nevező versenyzett.  

 

A helyi kutyakiképző iskola által szervezett németjuhász kutya őrző-védő gyakorlatokból álló megmérettetésen két kategóriában folyt a vetélkedés. A jelenlévők nemcsak az ebek ügyességét nézhették, hanem megcsodálhatták a négylábúak szépségét is.

 

A pozsonyi Milan Kadlecaj, valamint az ímelyi Hübsch Béla bírók a kutyák kondíciója mellett a gyakorlatok pontos és gyors végrehajtását, valamint az eb elhivatottságának-örömének mértékét is pontozták.

biro

 

A szlovák és a nemzetközi vizsgarendszer általi őrző-védő elemeket rendre teljesítették a négylábúak. Látványos bemutatókat láthatott a közönség.

 

Huszárik Károly a helyi klub életrehívója elégedett volt a gútaiak teljesítményével, bár elmondása szerint van még hová fejlődni. Szomorúságát fejezte ki, hogy a pálya nem megfelelő állaga miatt csupán néhányan vállalkoztak a szereplésre. A jövőben, ha ilyen nívós rendezvényre sor kerül, fontolóra lehetne venni egy akár kifejezetten erre a célra alkalmas terület kijelölését.

 

A Nemzetközi vizsgarendszer kategóriában a harmadik helyen az Ulanyból érkezett Slavomír Stefánik és Nuki Lubinov nevű kutyája végzett, második helyet szereztek meg a szilasházai (Šrobárová) Ingrid Nováková Ilo Anvebri kutyájával, míg az első helyezést a gútai Molnár Marcel Bea Ju-ci nevű kutyájával sikerült megszereznie.  

helyezettek1

A Szlovák vizsgarendszer kategóriában a harmadik helyen a szilasházai (Šrobárová) Michal Novák és Brixo Bomina kutyája szerepel, második lett a zselízi (Želiezovce) Karol Korytás Quatro nevű kutyájával, míg a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára a zbehyi Martin Králik és Talli nevű kutyájával léphetett.

helyezettek2

 

A tárgyi ajándékokat a város vezetése mellett Vincze Norbert vállalkozó (Dingo kereskedés) ajánlotta fel.

 

Borka Roland

A szerző felvétele