Idén is gazdag program a 27. Gútai Búcsú és Vásáron

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 16. vasárnap, Botond, Mózes

Idén is gazdag program a 27. Gútai Búcsú és Vásáron

2011.08.08 / 09:53
Felettébb gazdag programmal várják a 27. Gútai Búcsú és Vásár látogatóit a szervezők. Idén is szerves részét képezi a vásári fergetegnek az augusztus 11-én délután kettőkor kezdődő országosan is jelentős sporteseménynek számító XVIII. Kolárovo Cup nemzetközi kézilabdatorna.

Felettébb gazdag programmal várják a 27. Gútai Búcsú és Vásár látogatóit a szervezők. Idén is szerves részét képezi a vásári fergetegnek az augusztus 11-én délután kettőkor kezdődő országosan is jelentős sporteseménynek számító XVIII. Kolárovo Cup nemzetközi kézilabdatorna.

 

A megközelítően negyven csapat hat kategóriában (fiatalabb és idősebb diáklányok, serdülők, nők, férfiak és fiatalabb diákok) vesz részt a három többfunkciós sportpályán és a sportcsarnokban zajló versenyen. A mérkőzések vasárnapig tartanak. Az este kilenctől tartandó ünnepi megnyitót követően a sportcsarnok mellett diszkó várja az érdeklődőket.

 

Augusztus 12-én, pénteken aztán beindul a valódi vásári program. Délelőttől az árusok kirakják portékáikat. A nap folyamán a kézilabda-mérkőzések mellett hétméteres-dobó vetélkedő is lesz a szlovák alapiskola melletti műfüves sportpályán, a Gőgh Kálmán stadionban pedig immár hetedik éve tizenegyes-rúgó versenyt tartanak

 

A vásári szabadtéri színpadon, amely a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola ("öregsuli") udvarán lesz felállítva a nap folyamán számos valóban szórakoztató koncerten szórakozhat a közönség. Fellép a GUT-Band, Attilah és Jakuza, Emmer Péter és csapata, valamint felejthetetlen élményt ígér az R-GO együttes koncertje.

 

A sportcsarnoknál, több szórakozóhelyen és a VMK körtermében diszkó várja a más zenei stílus rajongóit.

 

Pénteken és szombaton a Kitty-Csiga szervezésében gulyásparti élőzenével lesz a város központjában.

 

Szombaton, augusztus 13-án immár a kézműveseké a délelőtt, a vásár helyszínén, azaz az Iskola utcán idén is számos népi mesterség képviselteti magát. A városközpontban Kitty-Csiga élő zenével egy gulyáspartira invitálja az arra járókat.

 

Reggeltől a Corvin Mátyás Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola ("újsuli") udvarán a helloGúta fiataljai Streetball tornát tartanak, amelynek keretében amerikai autók kiállítása lesz megtekinthető, valamint low rider és freestyle kosárlabda show-n szórakozhatnak a látogatók. De lesz számos kiváló koncert is. Jót lehet majd szórakozni a párkányi Jóvilágvan, a dunaszerdahelyi Moustache, valamint a veszprémi Hősök együttesek koncertjén.

 

A futballpályán érdekes mérkőzések lesznek láthatóak, a diákok bajnoki labdarúgó mérkőzésén a hazaiak Gyarak csapatát fogadják, míg a felnőttek csapata a Vága csapatával játszik.

 

Aki kilátogat a hajómalom melletti térségbe, az megtekintheti a veterán járművek bemutatóját, s azt követően a résztvevők átvonulnak a Templom térre, hogy részt vegyenek a veterán járművek negyedik nyári találkozóján, illetve megmérkőzzenek a Gútai Szalag díj elnyeréséért.

 

Kihagyhatatlan lesz a délután öt órakor kezdődő tombolahúzás, amelyen idén is rengeteg értékes nyeremény vár a szerencsésekre.

 

A kulturális élményt a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán felállított vásári szabadtéri színpadon adott koncertek is emelni fogják. Koncertet ad a Blastnoise, a Leslie and the Heartbreakers, valamint Robo Šimko a skupina MassRiot. Este a História koncertje vezeti fel a Szlovákiában elsőként Gútán fellépő Magna Cum Laude előadását. A nap végén a sportcsarnoknál és a VMK körtermében diszkó várja a táncolni vágyókat.

 

Vasárnap, augusztus 14-én a római katolikus plébániatemplomban szlovák, azt követően pedig magyar szentmisét tartanak.

 

Délután kettőkor a Kolárovo Cup 2011 nemzetközi kézilabdatorna ünnepélyes eredményhirdetése kezdődik.

 

A focipályán a Gúta „B” ezúttal az FC Aktív Komárno csapatát fogadja. Látványos mérkőzésre számíthatunk!

 

Szintén érdekesnek és szórakoztatónak bizonyul a vásári szabadtéri színpadon megtartandó Rock-Stone, Bóbita együttes gyermekkoncertje, és a Cseróp néptáncegyüttes műsora. Ugyanitt fellépnek a gútaiak is: Szabó Márta, Rigő Jenő, a keszegfalvai Mészáros Tamás, és kísérő zenekarként itt lesz a magyarországi Syncron band. Valódi slágerek és örökzöld melódiák egyaránt felcsendülnek.

 

A háromnapos rendezvényfolyam keretében számos kiállítás is várja a látogatókat. Kiemelendő Szabó László művészi fotói, amiket a VMK Libresso-jában lehet majd megtekinteni. A városi hivatal előcsarnokában elhelyezett tárlatokon tekinthető meg a gútai nyugdíjasklub, a Gútai Túzok Vadásztársaság, valamint a Postagalamb-tenyésztők gútai alapszervezet „munkái”. Szombaton és vasárnap pedig a Kisállattenyésztők gútai alapszervezetének kiállítása várja az érdeklődőket.

 

A vásár ideje alatt immár hagyományosan kisvonat közlekedik a városban, indulása a vásár bejáratánál lévő információs standtól lesz.

 

Az R-GO valamint a Magna Cum Laude zenekarok koncertjére az 1 euró belépő elővételben kapható a városháza 1-es számú irodájában, a vásár ideje alatt az információs standnál, illetve a koncertek előtt két órával a koncerthelyszín bejáratánál.

 

- - -

 

A XII. Szent István napi ünnepség augusztus 21-én kerül megrendezésre, ám már augusztus 20-től megtekinthető lesz az Élő népviselet Izsán elnevezésű kiállítás, amely a VMK Libresso termében kap helyet.

 

Az augusztus 21-én vasárnap a Szent Rozália parkban tartandó Szent Istán-napi megemlékezést és koszorúzást követően a Kis-Duna Menti Rockszínház ünnepi műsora zárja az ünnepséget.

 

A szervezők remélik, mindenkinek tartalmas szórakozást nyújtanak a 27. Gútai Búcsú és Vásár programjai.

 

Borka Roland

 

________________________________________________
magyarázat:

A színes szövegrészekre kattintva információhoz juthatunk.
SÁRGA: hely infó
KÉK: egyesület, rendezvény, esemény, szervező stb. infó

________________________________________________