Tehetségek regionális seregszemléje Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Tehetségek regionális seregszemléje Gútán

2011.11.09 / 19:37
Rendkívüli érdeklődés övezte a Tehetség a tét c. vetélkedőt, amelyen hat település kezdő énekesei és bemondói, hogy egy gálaműsor keretében megmutassák tehetségüket a gútai művelődési közpon színháztermében.

 

TAT00

Rendkívüli érdeklődés övezte a Tehetség a tét c. vetélkedőt, amelyen hat település kezdő énekesei és bemondói, hogy egy gálaműsor keretében megmutassák tehetségüket a gútai művelődési közpon színháztermében.

 

A mintegy kétórás műsort táncosok és szépségversenybe való nevezettek is színesítették, de fellépett Csonka Andreas énekes is. A gálát egy hatfordulós verseny előzte meg olyan települések részvételével, mint Ipolyszakállos, Feketenyék, Vezekény, Keszegfava, Tallós és Madar.

 

Az előadókra a közönség a Cool Club CC polgári társulat internetes oldalán szavazhatott, de kéttagú szakmai zsűri is értékelte a szereplők teljesítményeit.

 

Paszmár János, a gútai művészeti iskola igazgatója, valamint Fekete Mária, a gútai egyházi gimnázium szlovák-magyar szakos tanára nemcsak kiválasztotta a legjobbakat, hanem egyfajta mentori szerepet is elvállat, így a tehetségekkel több évig foglalkoznak.

 

Kiss György, a TAT megálmodója és életrehívója elmondta, az eddigi tehetségkutató versenyek végével nem foglalkoztak tovább a szereplőkkel.

 

„Valami újdonságot szeretnénk létrehozni, ezért négyéves projektben gondolkodunk, amely alatt nemcsak felfedezzük a tehetségeket, de tanítjuk is őket. Célunk pedig létrehozni egy olyan szlovákiai magyar művészeti műhelyt, ahonnét kikerülve a tehetségek szerves részei lehetnek a magyar kultúrának. – mondta az ötletgazda.

 

A gálaműsoron az érintett települések polgármesterein kívül részt vett Rudolf Chmel, a szlovák kormány emberi jogi és kisebbségügyi miniszterelnök helyettese, aki átadta a díjakat a győzteseknek. Vendégként részt vettek parlamenti képviselők is.

 

A verseny bemondók kategóriában megosztott harmadik helyen Mázsár Mónika (Vezekény) és Fišer Ádám (Madar) végzett, aki egyben a TAT kedvence címét is megkapta. Második lett Szolik Judit (Keszegfalva) és első helyen Babos Kitty (Tallós) végzett. További különdíjas és a Cool Club felfedezettje cím nyertese Szabó Bianka lett.

 

Az énekesek versenyében szintén megosztott harmadik helyet hirdettek: Ozsvald Gabriella (Ipolyszakállos) és Szuri Dóra (Madar). A legszínesebb egyéniség díját a feketenyéki Horváth Réka kapta.

 

Második helyen a vezekényi Putyera Enikő szerepel, az első helyet pedig a keszegfalvai Mészáros Tamás kapta. Mindketten Csonka Andreas felajánlásával egy dal elkészítésének lehetőségét is megkapta.

 

A műsor végén felcsendült a Milyen szép a világ c. dal, amely a TAT himnusza is egyben.

 

A TAT nemcsak énekesek és bemondók versenye, a szervezők szeretnének tánc- és szépségversenyt is megszervezni, de lesz Beugró-stílusú improvizációs vetélkedő.

 

Borka Roland

A szerző felvételei