Felemás karácsonyi vásár Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Felemás karácsonyi vásár Gútán

2011.12.16 / 09:59
Minden tekintetben szórakoztató vígjátékkal ért véget a hetedik alkalommal megrendezett Karácsonyi vásár Gútán.

Karacsonyvasar

Minden tekintetben szórakoztató vígjátékkal ért véget a hetedik alkalommal megrendezett Karácsonyi vásár Gútán.

 

A három napos rendezvényfolyam alatt kicsiknek és nagyoknak is kínált programokat. Leginkább a karácsonyi hangulat megalapozása volt a cél. Az árusok ugyan panaszkodtak, mivel elenyésző mennyiségben vásároltak tőlük, illetve akadt, aki az utolsó nap „megfutamodott”, és korábban távozott árujával a vásárból.

 

A hangszóróból karácsonyi muzsika szólt, színes izzókkal díszített karácsonyfa betlehemi csendélettel fogadta a vásárba látogatókat, akik idén mintha elmaradoztak volna. Ezt leginkább az említett árusok érezték meg, de nem lehet mondani, hogy ez az esemény tömegeket mozgatott volna meg.

 

A pénteki Mikulás érkezésével a gyermekek némi édességhez jutottak, a Party Pop Band koncertjére azonban alig akadt érdeklődő. Este viszont igazán lélekemelő koncertet adott a helyi művészeti iskola a templomban. A meghitt karácsonyi hangulatról az iskola növendékei és pedagógusai gondoskodtak, műsoruk élvezetes és pörgős volt.

 

Dicséret illeti Paszmár János igazgató urat, valamint Nagy István zenepedagógus munkáját, akik hozzájárultak a változatos zenei program kialakításához. Az emberek igazi zenei csemegét kaptak, távozáskor pedig megtekintették az iskola növendékeinek alkotásaiból nyílt kiállítást, amelyen látványos rajzok és ötletes kerámiák voltak láthatóak.

 

A szombat hagyományosan a vásár fő napjának számított idén is, de itt sem tolongtak az emberek, a szokásos árukínálattal érkezők se voltak elégedettek. Láttunk azonban az étel- és italstandoknál álldogáló embereket, mégsem volt meg a kifejezetten vásári és karácsonyi hangulat.

 

Ezüstvasárnap a budapesti Pódium színház műsora viszont teltház előtt zajlott. Az Oscar c. vígjáték alaposan próbára tette a rekeszizmokat és egy igazán humoros és szórakoztató est végén percekig állva tapsolt a közönség.

 

-br-

 

Képek: K.A., Kürti Zsolt