Mikulásgyárból kaptak ajándékokat a gútaiak

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Mikulásgyárból kaptak ajándékokat a gútaiak

2011.12.24 / 11:52
Mintegy negyven rászoruló gútai családnak osztottak különleges karácsonyi ajándékokat, amelyeket a magyarországi Műsorszolgáltatást Támogató és Vagyonkezelő Alap a Mikulásgyár elnevezésű projekt keretében gyűjtött.

 www.villagutta.skhírkép

Mintegy negyven rászoruló gútai családnak osztottak különleges karácsonyi ajándékokat, amelyeket a magyarországi Műsorszolgáltatást Támogató és Vagyonkezelő Alap a Mikulásgyár elnevezésű projekt keretében gyűjtött.

 

Az ún.: cipősdoboz mozgalomban idén 2500 csomagot gyűjtött a magyar baptista szeretetszolgálat. A Mikulásgyárból Szlovákiában csak Gúta kapott ajándékcsomagokat. A gútai városi hivatalban tartott jótékonysági délutánon Horváth Árpád polgármester, Csáky Pál az Esterházy János Társulás képviselője, valamint Csermák Zoltán, az MTVA képviselő jelenlétében mintegy negyven rászoruló nagycsaládnak adtak egy tartós élelmiszerből, édességből, tisztító- és tisztálkodási szerekből, játékokból és ruházati cikkekből összeállított csomagot.

 

A gútai polgármester az ajándékozás öröméről beszélt és köszönetet mondott Böjte atya alapítványának a csomagokért. „Mindannyian tudjuk, milyen örömmel tölt el, ha ajándékozhatunk. Sajnos azonban vannak, akik idén nem kapnak karácsonyi ajándékot, ezért nagy örömömre szolgál, hogy egyetlen felvidéki városként részesülhetünk a Mikulásgyár adományaiban és szétoszthatjuk a rászorulók között.”

 

Csermák Zoltán arról beszélt, hogy fontosnak tartják, hogy nemcsak a riporteri-tudósítói munkával, hanem tényleges segítőtevékenységgel is örömet szerezzenek a határon túl élő családoknak.

 

Az ajándékosztást megelőzően a Corvin Mátyás valamint a II. Rákóczi Ferenc magyar alapiskolák tanulói adtak elő rövid kultúrműsort, amely elnyerte a megjelentek tetszését. Majd sor került az ajándékok szétosztására.

 

A rászoruló családokat a városi hivatal szociális osztály munkatársai és a város vezetése választotta ki, de nem maradtak ajándék nélkül az eseményre ellátogató gyermekek sem. Ők egy játékokat tartalmazó dobozból kiválaszthatták a nekik tetsző játékot.

 

„Többgyermekes családanya vagyok, idén nem jutott volna ajándékra, ezért meghat ez az adomány. Most már biztos szebb lesz a karácsonyunk. Nem is gondoltam volna erre korábban. Hálás vagyok érte!” – mondta az egyik neve elhallgatását kérő édesanya.

 

Egy négyéves gyermek elmondta: „Mindig is plüssmacit akartam. Az oviban már játszhattam macival, de nekünk nincs pénzünk venni. Most hazaviszem, jó lesz vele játszani.”

 

A projekt az Esterházy János Társulás valamint a helyi önkormányzat égisze alatt valósult meg. Záróakkordként megérkezett a városba a Betlehemi láng, amelyet a Cserkészszövetség juttatott el Gútára és további településekre is.

 

Borka Roland

 

A szerző felvételei