Gúta polgármestere: „Keményen fel kell, készüljünk a 2012-es esztendőre.”

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Gúta polgármestere: „Keményen fel kell, készüljünk a 2012-es esztendőre.”

2012.01.06 / 09:22
Sok-sok olyan döntést, intézkedést kell foganatosítanunk, ami egyensúlyba hozza a város költségvetését. – hangsúlyozta Horváth Árpád, Gúta polgármestere szerdai újévi beszédében.

 polgi

Sok-sok olyan döntést, intézkedést kell foganatosítanunk, ami egyensúlyba hozza a város költségvetését. – hangsúlyozta Horváth Árpád, Gúta polgármestere szerdai újévi beszédében.

 

A város első embere beszédében felidézte az elmúlt év világpolitikai eseményeit és ezek hatását Gúta életére. Kiemelte Václav Havel utolsó csehszlovák és első cseh köztársasági elnök december 18-án bekövetkezett halálát, felidézve, hogy az egykori államfő járt Gútán és az itteniek között többen vannak, akik kedvelték.

 

Ezt követően a családot és az egyén életében bekövetkezett eseményeket emelte ki. Öröm az, ha egy új élettel lettünk gazdagabbak, új csodákat hoz mindennapjainkba egy kis ember érkezése, elfeledteti minden búját-baját szülőnek, nagyszülőnek, dédszülőnek. Szomorúan tekintenek vissza az elmúlt évekre azok, akiket elhagyott, örökre búcsút intett valaki a családból, és még hosszú-hosszú évekig hordozzák az emléküket. Ilyen volt a 2011-es esztendő.” – mondta a polgármester.

 

Horváth értékelte a város elmúlt évet is, megemlítve, mennyire nehéz év van Gúta mögött, mivel a pénzügyi válság itt is érzékelhető, de szót ejtett az ennek ellenére megvalósuló fejlesztésekről, befektetésekről. „Nyertes pályázataink segítettek abban, hogy sikerült felújítani a szlovák alapiskola épületét, megújult a főtér, az autóbuszmegálló, és befejezéséhez közeledik a 18 lakás építése. Sok terhet rótt ránk a DP Globál vállalat felszámolása, átalakítása is. Naponta oldottuk a szociális szférában és az iskolaügyben felmerülő problémákat. Figyelmeztető volt ez az év.” – jelentette ki.

 

A tervek közül megemlítette az iskolák, óvodák, szociális intézmények, karbantartó vállalatok, a nyugdíjasklub zavartalan működésének biztosítását.

 

Megemlítette az elmúlt év önkormányzati munkáját, külön kiemelve a város vezetésében a hölgyek tevékenységét. A polgármester a célokról is említést tett. „Elmondhatom, hogy a kezdeti nehézségek után mindannyian tudatosítottuk, hogy, még, ha a problémákról és annak megoldásairól többféleképpen gondolkodunk is, a cél mindannyiunk számára egyértelmű: értékeinket megőrizni, gazdagítani, szebbé és még élhetőbbé tenni ezt a kedves kis várost, Gútát.”

 

Zárszóként Horváth Árpád megköszönte mindazoknak, akik valamilyen formában, akár fizikai vagy szellemi munkával, anyagi vagy erkölcsi támogatásával, segítette a várost a nehéz gazdasági helyzetben.

 

Borka Roland