Több tonna lisztet és száraztésztát osztanak Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Több tonna lisztet és száraztésztát osztanak Gútán

2012.02.23 / 20:52
Élelmiszersegély-csomagot osztanak a gútai rászorulóknak.

Élelmiszersegély-csomagot osztanak a gútai rászorulóknak. A mintegy 20 kilogramm lisztet és 20 kilogramm száraztésztát március 1-én 13 órától 18 óráig, március 2-án reggel nyolctól este hatig a Biofeed Rt. területén (Vasút sor 6.) vehetik át a rászorulók.

 

Az állami élelmiszersegély-program keretében kiosztásra kerülő élelmiszercsomagokat az arra rászoruló szociálisan hátrányos helyzetben élő ember igényelhette. A gyors szétosztás érdekében a városi hivatal kéri az élelmiszercsomag jogosultjait, hogy a meghatározott időben látogassanak el az említett területre.

 

Átvételkor a rászorulónak fel kell mutatnia érvényes személyi igazolványát, valamint a 2011-es évi nyugdíjáról szóló határozatot illetve annak fénymásolatát. Azon igénylők, akik 2011. szeptember elsejétől szociális segélyben részesülnek, a Szociális, Munka- és Családügyi Hivatal által kiállított igazolást kell felmutatniuk.

 

A szociálisan hátrányos helyzetben élők valamint a 305 eurónál alacsonyabb nyugdíjat kapó idősek igényelhették az élelmiszercsomagot, amelyet a helyszínen tizenkét hivatalnok fog szétosztani.

 

A gútai városi hivatal tájékoztatása szerint mintegy 1500 csomag (1 csomag = 20 kg liszt és 20 kg száraztészta) érkezését várják, a mintegy hatvan tonna élelmiszert három kamion szállítja.

 

A kiosztáskor a városi rendőrség jelen lesz és felügyel a rendre. A hivatal közleménye szerint az élelmiszerosztásról a városi hangszórón, a város honlapján, a Gúta TV-ben, valamint a hirdetőtáblákon keresztül fogják tájékoztatni a lakosságot.

 

-br-