Nulladik osztályt nyit a Corvin iskola

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Nulladik osztályt nyit a Corvin iskola

2012.02.27 / 14:26
Előkészítő évfolyam nyílik szeptember elsejétől a gútai Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskolában. Tájékoztatott Takács Imre, a Gútai Közös Tanügyi Hivatal vezetője

Corvin
Előkészítő évfolyam nyílik szeptember elsejétől a gútai Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskolában.
Tájékoztatott Takács Imre, a Gútai Közös Tanügyi Hivatal vezetője.

 

A 2012/2013-as tanévben az ún.: nulladik évfolyam megnyitásának célja felzárkóztatni és felkészíteni az iskolaköteles gyermekeket az első osztály feladatainak elvégzésére. Az iskolaköteles gyermeket a szülő beíratja az első osztályba, ám ha az iskolaérettséget vizsgáló szakpedagógus úgy találja, pszichológiai vizsgálatra küldheti a gyermeket.

 

A pszichológus, ha esetlegesen korainak ítéli meg a gyermek iskolalátogatását, halasztást javasolhat. A szülő ilyenkor vagy visszaviszi óvodában, esetleg egy évig otthon hagyja, vagy választhatja az előkészítő évfolyamot.

 

„Ezt az évfolyamot azok a gyermekek látogathatják, akik betöltötték a hatodik életévüket, azonban nem iskolaérettek még, így nem tudnák hiánytalanul elvégezni az alapiskola első évfolyamának követelményrendszerét.” - mondta Takács.

 

Hozzátette, hogy a gyermek ez alatt az egy év alatt felzárkózhat és felkészülhet az első évfolyamra. Az osztály minimális létszáma tizenkét tanuló és a nulladik évfolyam beszámítódik a kötelező iskolalátogatás éveibe (10 év).

 

„Az alacsony létszámnak köszönhetően családiasabb hangulatban telnek a tanórák, játszva tanulnak a kicsik, és az egyéni foglalkozásmód lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermeknél megerősítsék és fejlesszék azt a területet, ahol még hiányosságai mutatkoznak.” – ismertette a lényeget a hivatalvezető.

 

Bővebb tájékoztatást a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatóságán, illetve a 035/777 1 361-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

 

-br-