Választás 2012: Gútaiak készülnek a parlamentbe

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Választás 2012: Gútaiak készülnek a parlamentbe

2012.03.08 / 15:57
Soha ennyi gútai még nem készült a szlovák törvényhozásba, mint az idei március 10-i előrehozott parlamenti választásokon.

2012
Soha ennyi gútai még nem készült a szlovák törvényhozásba, mint az idei március 10-i előrehozott parlamenti választásokon.

 

Mintegy hét gútai képviselőjelölt indul a választásokon most szombaton. Legtöbben, összesen hatan a Magyar Koalíció Pártja képviseletében, egy pedig a Most-Híd színeiben száll versenybe a szavazatokért.

 

Az MKP színeiben Horváth Árpád polgármester, Vadkerti Imre énekes, Koczkás Beáta alpolgármester, Madarász Róbert iskolaigazgató-pedagógus, dr. Viola Miklós illetve Samu István pedagógus színeiben mérettetik meg. A Most-Híd gútai képviselőjelöltje Ferencz László.

 

Természetesen akadhatnak más gútaiak, más városokban, megemlíthető például dr. Hencz Attila fogorvos (MKP, Nagymegyer), vagy Kiss György menedzser (Most-Híd, Ipolyszakállos), de ide tartozhatnak a Gútától mintegy három kilométerre fekvő Ifjúságfalva képviselőjelöltjei is: Gönczöl Gabriella polgármester (Most-Híd) illetve Erika Hamová ápoló (Most-Híd).

 

Gútán 8891 a választásra jogosultak száma, akik március 10-én reggel héttől este tízig adhatják le voksaikat a szétírás szerinti szavazóhelyiségekben. Az erről szóló értesítést minden választásra jogosultnak kézbesítették, akinek esetleg nem a gútai hivatalban érdeklődhet. Tíz választókörzetet alakítottak ki a városban.

 

A szavazás napján a választópolgár a voksolás előtt személyi igazolványával igazolja személyazonosságát, majd a választóbizottságtól átveszi a szavazólapokat és az üres borítékot.

 

Egy szavazásra elkülönített helyen a szavazólapok egyikén további megjelölés nélkül, vagy az általa előnyben részesített legfeljebb négy jelölt sorszámát bekarikázza. Miután a szavazólapot borítékba tette, beledobja a kijelölt urnába.

 

Az, aki egészségi okokból képtelen bedobni az urnába a szavazólapot, egy másik választópolgárt kérhet meg erre. Akinek komoly egészségi okai nem teszik lehetővé, hogy személyesen elmenjen a választóhelyiségbe, annak kérése alapján mozgóurnát biztosít a körzeti választási bizottság.

 

A választások menetét, valamint a részleges illetve teljes eredményeket a statistics.sk honlap külön szekciójában lehet figyelemmel követni, illetve lehetőségeinkhez mérten szerkesztőségünk is tudósítani kíván az eseményről.

 

Borka Roland

 

Választási körzetek:

 

1. körzet: Nagyszigeti csárda (Utcák: Nagysziget)

2. körzet: Nagygúta MSZ közösségi helyisége (Utcák: Pacsérok, Nagygúta)

3. körzet: Aranykalász vendéglő (Utcák: Pozsonyi, Császta 1-55, Felső sor, Felső, Jánošík, Jesenského rakpart, Jókai, Kurta, Hársfa, Ľ. Podjavorinskej, Málna, Kis Duna, Vadász, Puruk sor, Sládkovičova, Akácfa)

4. körzet: Nyugdíjasklub, Hosszú u. 29 (Utcák: Templom tér, Malom, Fűzfa, Hidegoldal, Munka, Mély, Fő, Harcsa, Mező, Hosszú)

5. körzet: Szabadidőközpont, Híd u. 2 (Utcák: Štúr, Győzelem, Mester, Prágai tér, Petőfi sor, Partizán, Békévédők, Híd)

6. körzet: Városi művelődési központ, Templom tér 4. (Utcák: Állomás, Építők, Császta 56-90, Madách I., Kossuth, Királyrét, Reviczky telep, Ipari park, Győri, Sport, Vasút sor, Szent Anna, Pázsit, Palkovich V., Szlovák)

7. körzet: Városi hivatal, Templom tér 1. (Utcák: Oldalsó, Brünni tér, Új, Iskola, Piactér)

8. körzet: Speciális AI, Erdő u. 9 (Utcák: Szélső, Csalogány, Halász, Rózsa, Liget, Októberi tér, Béke, Erdei, Tó, Klapka Gy., Bernolák A., M.R.Štefánik)

9. körzet: II. Rákóczi F. AI, Palkovich V. u. 3. (Utcák: Diófa, Kollár, Kertész, Szabadság,

Šafárik, Radnóti, Virág, Komáromi, Cseh, Alsó, L. Novomeský, Kereszt)

10. körzet: Vendéglő a Dankó Pista telepen (Utcák: Jilemnický, Nagyszombati, Nyárfa,

Šverma, Nap, Sík, Földműves, Vágmenti, Dankó Pista telep, Ifjúság, Hviezdoslav, Duna, Bányász, Keleti, Újvári)