Gazdag programkínálat a 28. Gútai Búcsú és Vásáron

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Gazdag programkínálat a 28. Gútai Búcsú és Vásáron

2012.06.16 / 16:37
Tovább folytatódik a rendkívül sikeresnek tekinthető, idén immár ötödízben megrendezendő koncerthétvége a 28. Gútai Búcsú és Vásáron, amelynek előzetes programjával a legutóbbi önkormányzati ülésen foglalkozott a képviselőtestület.

 Gútai vásár
Tovább folytatódik a rendkívül sikeresnek tekinthető, idén immár ötödízben megrendezendő koncerthétvége a 28. Gútai Búcsú és Vásáron, amelynek előzetes programjával a legutóbbi önkormányzati ülésen foglalkozott a képviselőtestület.

 

Az ülésen egyes képviselőkben felmerült a három naposra tervezett koncerthétvége egynaposra történő csökkentése.

 

Angyal Béla képviselőnek sem tetszik a háromnapos koncerthétvége, mint az ülésen elmondta, egyes lakókat kifejezetten zavarja a több napon át hajnalig tartó zenebona. Horváth Árpád polgármester elmondta, idén még meghagyják a három napos változatot, és ősszel foglalkoznak az esetleges csökkentésről.

 

Eredetileg 22 ezer euróra tervezték a búcsú és vásár megvalósítását, azonban a legújabban beterjesztett anyag szerint némi módosítást volt szükséges véghezvinni.

 

A tervezet szerint 23 377 euró a vásár kiadási tétele, míg a bevételi oldalon a tombolajegyekből, illetve a helypénzekből és a koncertjegyekből 19 077 euróval számolnak.

 

Idén tehát ismét belépőjegyesek lesznek a tervezett koncertek, 1 euróba kerülnek majd az egyes koncertekre a belépők.

 

Rigó Magdolna, a Kultúra és Kulturális Örökség bizottság elnöknője ismertette a vásári koncertprogramok és az egyéb kísérőrendezvényeket, amelyek szerves részét képezik a hagyományosan az idén augusztus 10-12. között megrendező 28. Gútai Búcsú és Vásárnak.

 

A tervek szerint idén első alkalommal Borutcát is kialakítanának, amelyre a szűkebb és tágabb régióból érkeznek borászok, hogy bórkóstolással egybekötött termékbemutatót tartsanak.

 

A kézművesek utcája új helyszínen, a városi hivatal melletti utcában (a szupermarkettől egészen az Egészségügyi Központ-ig) lesz, elkülönítve a többi vásári árustól, így a kézművesek számára méltóbb körülményeket kívánnak biztosítani.

 

A Via Nova ICS helyi alapszervezete mesevárost tervez és egy látványos játszóházat készül felállíttatni.

 

Ami pedig a koncerteken illeti, a szervezők odafigyeltek a zenei változatosságra, hiszen a rock-, folk- és a countryzene mellett az operett és musical iránt érdeklődők is megtalálják a kedvükre valót, de lesz gyermekeknek és az egész családnak szóló koncert is.

 

A koncerthétvégén valamint a vásári kulturális fesztiválon a helyi zenekarok mellett koncertet ad a Dinamit, a Hooligans, és a Szkítia együttes, de érkezik a Rómeó Vérzik, a Folkestri illetve az Alma együttes.

 

A zenekarok honoráriumának nagyságáról olvasóink a kolarovo.sk oldalon tájékozódhatnak.

 

A vásár alatt immár 19-ik alkalommal rendezik meg a Kolárovo Cup kézilabdakupát, de hosszú idő után újra megszerveznek egy strandröplabda-tornát, amelynek helyszíne még egyeztetés alatt áll.

 

Az ülésen vita alakult ki a veteránautók bemutatóját illetően, egyesek szerint az eddig ismert formában unalmassá vált, így a szervezőket a bemutató változatosabbá tételére hívják fel a figyelmet, ellenkező esetben nem lesz része a vásárnak.

 

A város vezetése egy vásári programfüzet kiadását is tervezik, amelynek kiadási költségeit a reklám felületért cserébe a helyi magánvállalkozók állnák.

 

Borka Roland

 

 

 

Koncerthétvége program:

 

Augusztus 10., péntek:

17:30 - Gut Band zenekar koncertje

19:00 - Rómeó vérzik rockkoncert
 

21:30 - Dinamit rockkoncert

 

Augusztus 11., szombat:

14:00-16:00 Helyi ill. testvérvárosi csoportok és vendégek műsora

16:00 - Folkestri country koncert

17:30 - Hant rockkoncert

19:00 - Big Man Band rockkoncert

21:30 - Hooligans pop-rock koncert

 

 

Augusztus 12., vasárnap:

Családi délután

14:00-16:00 Helyi ill. testvérvárosi csoportok és vendégek műsora

16:00 - Mlynček folktánc-csoport bemutatója

17:00 - Alma együttes gyermekkoncertje

 

19:00 - Gála délután: operett- és musicaláriák

20:00 - Szkítia folk-rock koncert


 

 

A változtatás jogát a szervezők fenntartják!