Könyveket adományoztak a fiatalok

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Könyveket adományoztak a fiatalok

2013.04.25 / 09:51
Több tucat új kötettel gazdagodott a gútai könyvtár, köszönhetően a hellóGúta Polgári Társulás akciójának.

Több tucat új kötettel gazdagodott a gútai könyvtár, köszönhetően a hellóGúta Polgári Társulás akciójának.

 

A hivatalos átadásra szerdán délután került sor, amikor is a polgári társulás nevében Forró Tibor elnök és Kovács Adrián adták át Mayer János a művelődési központ igazgatója jelenlétében Muržic Anna könyvtárigazgatónak a több tucat könyvet.

 

07

A Partvonal Kiadó nevében Kozma Péter, értékesítési igazgató adományozott több tucat kötetet a gútai könyvtárnak.

A februártól indított nagyszabású könyvszerző akció következő része volt az, hogy márciusban a könyv hónapja alkalmából a városi képviselők beiratkoztak a könyvtárba, aminek köszönhetően mintegy száz euróval gazdálkodhatott az intézmény. A befolyó összegből mintegy harminckét új könyvet sikerült vásárolniuk a könyvtárosoknak.

„Úgy gondoltuk, hogy nemcsak egyszeri akcióként segítünk az egyfajta szellemi műhelynek tekintendő könyvtárban, hanem a lehetőségeinkhez mérten folyamatosan a támogatásunkról biztosítjuk a gútai könyvtárat és bővítjük könyvállományát. Borka Roland újságíró ötlete alapján márciusban a városi képviselők beiratkoztak a könyvtárba, s mintegy 100 eurót sikerült összegyűjteni. Az akció folytatásaként a budapesti székhelyű Partvonal kiadó, ahol szintén Roland tárgyalásai alapján további ötven kötetet sikerült szerezni.” – nyilatkozta Forró Tibor a hellóGúta PT elnöke. Hozzátette, hogy a jövőben további akciókkal kívánják segíteni a gútai könyvtárat.

03

Muržic Anna könyvtárigazgató megköszönte a kis küldöttség áldozatkész munkáját és egyben köszönetét fejezte ki a városi képviselők példaértékű hozzáállását a könyvakcióhoz. „Örömmel tölt el, hogy vannak a városunkban tevékeny fiatalok, akik szívükön viselik a könyvtár sorsát, és segítő kezet nyújtanak ebben a nehéz gazdasági helyzetben. Új könyvekhez megfelelő anyagi eszközök bebiztosítása nélkül szinte lehetetlenség hozzájutni, ezért is örültünk a hellóGúta PT kezdeményezésének. A szűkös anyagi helyzet ellenére ötletesen sikerült megoldani, hogy idén is új könyveket tudjunk felkínálni a több száz tagunknak. Már vannak elképzeléseim, hogy kinek ajánljuk elolvasásra az egyes könyveket.” – mondta Muržic Anna könyvtárigazgató.

köszönet

A könyvtárlátogatók a jelenleg elérhető sikerkönyveken, szépirodalmi köteteken, regényeken, verses összeállításokon kívül történelmi, tudományos fantasztikus illetve romantikus és erotikus könyveket is találnak.

A Partvonal Kiadó jóvoltából egyebek mellett olyan köteteket lapozhatnak a tagok, mint az Argó akció, amiből sikeres film is készült, vagy éppen a fiatalok kedvence a Splinter Cell, de akár a romantikát kedvelők is megtalálják a számukra érdekes olvasmányokat.

01

Tom Clancy (Egy mindenki ellen), Agatha Christie, Erich Kästner, J.R.R. Tolkien és Kosztolányi Dezső, József Attila, Patrick Süskind (Parfüm) illetve Sven Hassel műveiből is válogathat az olvasni vágyó közönség. De az egészség, a történelem és a tudományos könyvek iránt érdeklődők is csemegézhetnek.

Megtalálható Gombos Edina és párja Alberto szakácskönyve kubai egzotikus és ízletes ételek receptjeivel. Nemtől, kortól és világlátástól függetlenül mindenki megtalálhatja a kedvére való olvasmányt.

Mi több, a gútai könyvtár látogatói számára a Partvonal Kiadó igazán vonzó ajánlatot kínál. A kiadó által a gútai könyvtárba juttatott köteteket rendkívül kedvezményes áron megrendelhetik az érdeklődők.

Aki elolvassa a kiadó köteteit, megtetszik neki és úgy gondolja, kiváló ajándék lehet a szeretteinek, leadhatja rendelését a könyvtárban, és akár féláron is hozzájuthat a könyvhöz!

 

Villagutta könyvajánló:

Richard Dawkins: Az Ős meséje

Szerkesztőségünk kiemelten ajánlja Richard Dawkins külföldön már nagy sikert elérő rendkívül izgalmas és lebilincselő, Az Ős meséje című könyvét. Az 528 színes oldalas kötet különös zarándokútra viszi az olvasót.

Mi, mai emberek vagyunk a zarándokok, akik Richard Dawkins, a nálunk is ismert zoológus, etológus, evolúciós biológus vezetésével az elképzelhetetlenül távoli, négymilliárd éves múltba, még az élet hajnala előtti időkbe indulunk őseink felkutatására. Velünk együtt más élőlények - állatok, növények, gombák és baktériumok - is hasonló utat tesznek meg visszafelé az időben, mígnem őseikre bukkannak.

A bizarr utazáson találkozunk olyan fajokkal, amelyekkel közös ősön osztozunk. A könyv fajunk kivételességének lenyűgöző története, amely rávilágít arra a szoros kapcsolatra, ami a többi élőlényhez fűz bennünket.

 

kép és szöveg: villagutta