Tragédiával végződő úszás a Vágban Gútánál

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 17. hétfő, Paszkál

Tragédiával végződő úszás a Vágban Gútánál

2013.06.21 / 17:16
Tragikus kimenetelű baleset történt péntek délután három óra körül a Vág folyó gútai szakaszán.

Tragikus kimenetelű baleset történt péntek délután három óra körül a Vág folyó gútai szakaszán.

Információink szerint két tizenéves roma származású fiatalember enyhíteni kívánta a forróságot egy kis úszással a folyóban, azonban nem kellőképpen mérték fel képességeiket, valamint a víz kiszámíthatatlanságát sem vették figyelembe, amikor a kőrakáshoz szerettek volna úszni.

Ketten mentek a vízbe, azonban csak az egyikük menekült meg. Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, mentők és rendőrök.

A megmenekült srác elmondta, nagyon megrázták őt a történtek. „A lejárótól a kőrakásig szerettünk volna úszni, azonban Roman egyszercsak elbukott, és nem jött fel a vízből. Próbáltam segíteni, de nem tudtam, és álltak a töltésen is, azonban senki nem jött segíteni.” – mondta az eltűnt srác barátja.

A gútai cigányvajda is kivonult a helyszínre, aki szörnyülködésének adott hangot és úgy nyilatkozott semmi rosszat nem tud a két srácra mondani. „Pár hónapja költöztek Gútára, rendesek és csendesek voltak, nem volt velük semmi probléma. Csak jót mondhatok.” – mondta a cigányvajda. Megpróbáltuk szót váltani az eltűnt fiú édesanyjával is, azonban nem akart nyilatkozni.

Az egyik szolgálatot teljesítő tűzoltótól megtudtuk, hogy több mentőcsónakkal is keresik az eltűntet, mindezidáig sikertelenül. „Először végigjártuk a folyó mintegy 5 kilométeres szakaszát, hogy az eltűnt holtteste nem akadt-e fenn valahol, majd pedig motorcsónakkal felkavartuk a vizet, hogy előbukkanjon, azonban búvárokra is szükség lehet. A víz ugyan már a medrében folyik és kb. 4-5 méter mélységű is lehet.” – mondta a főhadnagy.

A keresés a cikk megjelenésekor is még tart.

Borka Roland

A szerző felvételei