Őrtényieket is a hulladék válogatására bíztatják

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Őrtényieket is a hulladék válogatására bíztatják

2013.12.13 / 10:10
Kiterjesztik a válogatott hulladék gyűjtését a jövőben Gútán. A következő esztendőben az őrtényi lakosok a szilárd települési (kommunális) hulladék válogatásával jelentősen hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez. Áll a városi hivatal által elküldött tájékoztatóban.

Kiterjesztik a  válogatott hulladék gyűjtését a jövőben Gútán. A következő esztendőben az őrtényi lakosok a szilárd települési (kommunális) hulladék válogatásával jelentősen hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez. Áll a városi hivatal által elküldött tájékoztatóban. Állításuk szerint a város 2002 óta bekapcsolódott a hulladékgazdálkodás környezetvédelmi szempontból is jelentős programjába.

Az elmúlt időszakban a lakosság részéről megfelelő bizalmat tapasztaltunk. Ami a legfontosabb – azon lakosok számára, akik bekapcsolódtak a hulladékosztályozásba, a válogatott mennyiségétől függően, engedményt nyújtunk a hulladékilletékből.” – írja a közlemény. Egyúttal kérik, az őrtényi lakosok is csatlakozzanak, aminek célja növelni a válogatott hulladék mennyiségét, és az eredménye az egy főre eső hulladékadó fokozatos csökkenése.

A válogatott hulladék begyűjtése, amely műanyag flakonokra, papírra, színes- és fehér üvegekre vonatkozik, a következő időpontokban történik:

2014. április 7.

2014. július 14.

2014. október 6.

2015. január 19.

-br-