Újra kiadnák a városi lapot

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Újra kiadnák a városi lapot

2013.12.18 / 11:40
Ismét kiad az önkormányzat egy gútai lapot, amely egyfajta folytatása lenne a mintegy három évvel ezelőtt, a megszorító intézkedések miatt megszüntetett havilapnak. Ezzel a tervezettel is foglalkoztak legutóbbi testületi ülésükön a városi képviselők.

Ismét kiad az önkormányzat egy gútai lapot, amely egyfajta folytatása lenne a mintegy három évvel ezelőtt, a megszorító intézkedések miatt megszüntetett havilapnak. Ezzel a tervezettel is foglalkoztak legutóbbi testületi ülésükön a városi képviselők. A városi költségvetés tárgyalása közben szó esett egy márciustól megjelenő városi lap kiadása.

Az új havilapot a Gúta TV Kft. berkeiben készítenék, ezért Rigó Magdolna, a kultúra és kulturális bizottság elnöknője ismertette, hogy mintegy 8800 eurót a Gúta TV Kft. számára folyósítanák, és ebből kigazdálkodnák a folyóirat megjelentetését.

„Azért szükséges ez az összeg, mivel egy új, állandó személyt kell alkalmazni, aki ellátja a szerkesztési feladatokat és felügyelné az újság kiadását. Az első szám márciusban jelenne meg. A lap tartalmáról és felépítéséről februárban hoznánk egy tervezet, konkrét elképzelésekkel. – mondta az ülésen Rigó Magdolna.

A gútai közéleti havilapot hosszabb-rövidebb szünetekkel adta ki a helyi önkormányzat, az első lapszám tíz évvel ezelőtt, 2003-ban jelent meg. Azóta több változáson is átesett, nemcsak tartalomban, hanem névben is.

A Gútai Hírözön rendszeresen havonta, de volt, hogy kéthavonta, duplaszámmal jelent meg egészen 2009-ig, amikor is Gútai Hírmondó címen volt elérhető, 2010-ben pedig két szám kivételével kéthavi lapként jelent meg, majd a megszorító intézkedések miatt megszűnt. A főszerkesztő Mayer János volt, aki a városi művelődési központ igazgatója.

-br-