Távozik posztjáról a rendőrparancsnok

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Távozik posztjáról a rendőrparancsnok

2013.12.21 / 11:07
Nyugállományba helyezik az állami rendőrség gútai körzeti rendőrparancsnokságának vezetőjét. Király Gyula rendőrparancsnok maga kérvényezte nyugdíjaztatását.

Nyugállományba helyezik az állami rendőrség gútai körzeti rendőrparancsnokságának vezetőjét. Király Gyula őrnagy rendőrparancsnok maga kérvényezte nyugdíjaztatását. Döntését megkeresésünkre azzal indokolta, hogy a rendőrség berkeiben minden kitűzött célját elérte, magasabb funkcióba – bár felajánlották neki –, nem kíván lépni.

„Úgy éreztem, hogy itt az ideje a váltásnak, mivel az eltelt két évtized alatt minden rendőrségbeli ambíciómat teljesítettem. Ugyan felkínáltak számomra egy magasabb funkciót, ezt azonban nem fogadtam el, egészen másféle dolgok kezdtek érdekelni, azzal szeretném tölteni az elkövetkező időszakot. Szeretném leszögezni, hogy a városi szóbeszéd és a közösségi hálón megjelent értesülés, miszerint leváltottak volna, nem igaz. Jövő január elsejétől távozom a posztomról, erről még októberben értesítettem az illetékeseket. Továbbra is az emberek szolgálatában szeretnék állni, azonban egészen más területen. – nyilatkozta Király.

Hozzátette, hogy ez a döntése nem befolyásolja a gútai önkormányzat közrendvédelmi bizottságában betöltött tisztségét, ugyanis az a testület csupán tanácsadó szervként működik, s mint szakember továbbra is szívesen megosztja a tapasztalatait.

Király Gyula, 2014. januártól nyugalmazott rendőrparancsnok, exkluzív nagyinterjút adott nekünk, amelyet hamarosan közzéteszünk.

Borka Roland

A szerző felvétele