Rekordszámú látogató járt a gútai kultúrházban

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Rekordszámú látogató járt a gútai kultúrházban

2014.01.21 / 18:25
Tíz éve nem volt ekkora látogatottsága a gútai művelődési központnak, mint a 2013-as évben. – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Mayer János, az intézmény igazgatója.

Tíz éve nem volt ekkora látogatottsága a gútai művelődési központnak, mint a 2013-as évben. – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Mayer János, az intézmény igazgatója.

„A térségünket fokozottan sújtó munkanélküliség és a gazdasági válság okozta anyagi jellegű létbizonytalanság sem tántorította el Önöket a szellemük művelésétől a kulturális események látogatásától. Tudjuk, hogy milyen fontos az állandó művelődés, az igényes szórakozás, a szellem frissességének megőrzése az emberré válás, „embernek maradás” folyamatában. Ez ad lehetőséget és erőt számunkra, hogy értelmezhessük és felfogjuk a körülöttünk zajló folyamatokat, megismerhessük önmagunkat, megérthessünk másokat, megtaláljuk létezésünk értelmét, helyünket a világban. – áll a levélben. 

Mayer hozzáteszi: örömmel konstatálja, hogy túl vannak a mélyponton. Kérdésünkre elárulta, hogy mintegy húszezer ember volt kíváncsi a gútai művelődési központban a kétszáz rendezvény és közel hatszáz esemény alatt.

Egyelőre csupán becslésekkel szolgált az igazgató úr, ugyanis pontos kimutatást február-március tájékán tud nyújtani. Fejlesztésekről, felújításokról is beszámolt. Elárulta, hogy elkészült a rotunda új fűtésrendszere és megoldódott az évek óta tartó beázások problémája is, hiszen a kultúrház lapos-tetős része új szigetelést kapott. Jelenleg a teljes kultúrház belső tereinek festése zajlik.

Mayer János kiemelte, tavaly mintegy ezerötszáz eurót sikerült könyvekre költeniük, így az intézményben helyet foglaló városi könyvtár is új könyvállománnyal várja az olvasni vágyókat. A könyveket nagyobb részt önerőből, kisebb részt pályázati pénzekből sikerült megvásárolniuk. „Néhány javíthatatlan és állandóan meghibásodó, megbízhatatlan  technikai berendezésünket modernebbre tudtunk cserélni, a nagy folyosó új függönyöket kap, a rotunda új behúzókat (drapériákat). Tehát reményeink szerint egy a lehetőségekhez képest megújult környezet várja majd az új év látogatóit. Sajnos még nagyon-nagyon sok javítanivaló, kicserélendő, felújítandó dolog maradt így is, amit sajnos önerőből sosem leszünk képesek megoldani.” – zárta beszámolóját az igazgató.

Borka Roland