Új konténereket kap a Gúta Service

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Új konténereket kap a Gúta Service

2014.03.13 / 08:24
Nagytérfogatú konténerek megvásárlását tervezi a város a Gúta Service közterület-fenntartó vállalat részére.

Nagytérfogatú konténerek megvásárlását tervezi a város a Gúta Service közterület-fenntartó vállalat részére. Gőgh Sándor, a vállalat igazgatója arról számolt be, hogy mintegy harmincnégy darab nagytérfogatú konténerekkel rendelkeznek, amelyek azonban már közel harmincévesek.

„Ezek az edények már nagyon elhasználódtak, lyukasak és rozsdásak, szállításnál pedig szórjuk belőlük a hulladékot. Számításaink szerint egy konténer teljes felújítása mintegy 880 euróba kerül, s a költségvetésünkben megspórolt pénzügyi tételből egy év alatt tíz konténert, míg három és fél év alatt pedig az összes konténert felújításra kerülne.” – számol be az igazgató.

Változás történt a hulladékszállításban is, hiszen az önkormányzat tavalyi döntése értelmében a kommunális hulladékot Ekelre kezdték szállítani, ami hét kilométerrel távolabb van, mint a negyedi hulladék lerakat. A szállításnál tehát ötezer eurós többletköltség jelentkezik.

Időszerű a nagytérfogatú konténerek teljes felújítása illetőleg újak vásárlása, az idén nyolc darabot újítanak fel, illetve kettőt megvásárol a város a többletmunkára tervezett mintegy huszonegyezer euróból.

-br-