Nem csitulnak a kedélyek Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Nem csitulnak a kedélyek Gútán

2014.03.21 / 12:47
Hiába nyugtatta Horváth Árpád, polgármester a gútaiakat, csaknem csitulnak a kedélyek az alkalmazkodni képtelen lakosok iránt. A közösségi hálón sorra jelennek meg ez irányú megnyilvánulások.

Hiába nyugtatta Horváth Árpád, polgármester a gútaiakat, csaknem csitulnak a kedélyek az alkalmazkodni képtelen lakosok iránt. A közösségi hálón sorra jelennek meg ez irányú megnyilvánulások. Legutóbb éppen a hírhedt Radnóti utca sarki házánál tapasztalt visszásságokra hívta fel a figyelmet az egyik szomszéd. Részletesen ecsetelte az ott tapasztaltakat és hozta nyilvánosságra.

„Reggel 5:20 felkelnek szlapálni, innentől kezdve ordibálnak/gyilkolják egymást, amíg ki nem kell hívni a mentősöket (minden héten hívják és zaklatják őket is). Ettől a szomszéd- és a saját-kutyusaink is ki vannak már készülve!
Kiállnak a Hédi Élelmiszer üzlet elé kéregetni, leordítják a jóembert és ha nem adnak nekik még ők vannak felháborodva! Ha kapnak egy kis pénzt vesznek rajta piát és gyertyákat(már az illatos gyertyákat is kivásárolták a Hédiből), mert a villanyt és a vizet már egy ideje elvették tőlük!”
– írja az egyik panaszos. Egyre több az ilyen jellegű nyilvános panasz. Ezt a posztot több mint háromszázan megosztották és úgy tűnik, nincs jogorvoslás a bajokra.

Horváth Árpád polgármester korábban úgy nyilatkozott, minden törvényes eszközt kihasználva megtesz annak érdekében, hogy a városban rend és nyugalom legyen. Tárgyalásokat folytatott az állami rendőrség gútai körzeti rendőrparancsnokával valamint a komáromi rendőrparancsnokság vezetőjével. „Szorgalmaztam, hogy mihamarabb oldjuk a kialakult helyzetet. Nem mindent lehet nyilvánosságra hozni, annyi azonban elmondható, hogy dolgozunk a megoldáson, gyakoribbak a járőrszolgálatok és kiemelt figyelemmel kísérjük a tevékenységüket.– nyilatkozta korábban megkeresésünkre a polgármester, konkrétumokra nem akart kitérni.

Kögler Zoltán, a városi önkormányzat közrendvédelmi bizottság elnöke szerint a térfigyelőkamera-rendszer korszerűsítésében látja a megoldást, amit a legutóbbi önkormányzati ülésen ő maga kezdeményezett.

Érdeklődtünk a gútai roma közösség tagjaitól, mit szólnak ahhoz, hogy egyre elharapódzik a roma és nem roma közötti viszály. Sajnálkozva forgatták a fejüket, mondván, a betelepültek okozzák a legnagyobb bajt és ezáltal az ő megítélésük is negatív fényben van feltüntetve. Meglátásuk szerint nem tudják maguk oldani a kialakult összetett helyzetet. Tanácstalanok és tehetetlenek. Név nélkül nyilatkozók kérték, hogy ne vegyék őket egy kalap alá azokkal, akik „csak a rosszat és mocskot hozzák Gútára.”

Borka Roland

Fotó: Facebook