Gúta is bekapcsolódik a Föld órája akcióba

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Gúta is bekapcsolódik a Föld órája akcióba

2014.03.28 / 13:41
Először idén csatlakozik Gúta a Föld órája elnevezésű világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Először idén csatlakozik Gúta a Föld órája elnevezésű világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely megpróbálja felhívni a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A hellóGúta Polgári Társulás kezdeményezésére március 29-én, szombaton, 20:30-tól egy órán keresztül kikapcsolják Gútán a város központjában a világítást. Horváth Árpád polgármester elárulta, hogy Forró Tibor, a hellóGúta PT elnöke javaslatára Gúta bekapcsolódik a Föld órája akcióba. „Jó ötlet és örömmel csatlakozunk mi is. A városközpontban tervezzük egy órára lekapcsolni a világítást, a díszkivilágítást és a középületek világítását. A helloAstro társulat fényképészei pedig a csillagos égboltot fotózva készítenek egyedülálló felvételeket a városról. – fogalmazott a polgármester. A Föld órája akcióhoz a városlakók is csatlakozhatnak, jelképes megmozdulás gyanánt lekapcsolhatják a világítást otthonaikban, illetve áramtalaníthatnak bizonyos elektromos készülékeket. Szlovákiában mintegy harminc település és város csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, a magyarok lakta vidékekről mindössze éppen Gúta vesz részt az akcióban.

A Föld Órája egy 2007 óta megvalósuló világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra.

Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte.

Borka Roland