Kétségbeesésében bankot akart rabolni a hajléktalan

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Kétségbeesésében bankot akart rabolni a hajléktalan

2014.04.12 / 11:56
Kilátástalan helyzetéből adódóan bankrablással akart visszakerülni a börtönbe T. József, aki április 10-én, csütörtökön, pénzt követelt az Általános Hitelbank gútai kirendeltségében. – számolt be a JOJ televízió.

Kilátástalan helyzetéből adódóan bankrablással akart visszakerülni a börtönbe T. József, aki április 10-én, csütörtökön, pénzt követelt az Általános Hitelbank gútai kirendeltségében. – számolt be a JOJ televízió. A negyvenkilenc éves férfi januárban szabadult és mivel nem volt hol laknia, sem pedig pénze nem volt, így aztán úgy határozott, bankot fog rabolni, hogy visszakerülhessen. Korábban, röviden írtunk az esetről.

Bement hát az Általános Hitelbank gútai kirendeltségébe, ujját a kabátjába nyomva pénzt követelt, azt a látszatot keltve, hogy fegyvere van. Hangoskodott, hogy adjanak neki minél több pénzt, majd pedig megelégedett volna húsz euróval is. A várandós banki alkalmazott először megpróbálta szóval tartani, amíg kolléganői riasztják a rendőrséget, ám, amikor egy új ügyfél érkezett a bankba, az elkövető kisétált.

Ám nem ment messzire, leült a bank előtti lépcsőkre és ott várta be a rendőrséget. Azokat ártalmatlanították és bevitték a rendőrőrsre. A komáromi ügyészség pénteken döntött arról, hogy vizsgálati fogságban várhatja az ítélet kihirdetését. Fegyveres lopás miatt indult ellene eljárás, ha bűnösnek találtatik héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

T. József a JOJ tévének azt nyilatkozta: „Nincs hol laknom, nincs pénzem.” Majd hozzátette, reméli, nem sok éves börtönbüntetést kap.

Gútán akik ismerik, azt mondják, nem épelméjű, sosem dolgozott, így semmi más nem lehet belőle, csak börtöntöltelék.

Információink szerint korábban a városi hivatalban próbált pénzhez jutni, megkereste a város első emberét, hogy adjon neki valamennyi pénzt, s érvként felhozta nehéz életét, valamint megromlott egészségi állapotát, amit úgy próbált meg bemutatni, hogy vetkőzni kezdett a polgármester irodájában, hogy megmutassa orvosi ellátásra szoruló lábát.

Nagy nehezen elzavarták a hivatalból. Egy ideig a városban csellengett, a járókelőktől próbált pénzhez jutni, ám, amikor többszöri próbálkozás után sem járt sikerrel, végső megoldásként a bankrablási kísérletet választotta.

Borka Roland

Forrás: JOJ TV

Kapcsolódó anyagok: Bankrablási kísérlet Gútán