Közhasznú munkát végezve spórolnak

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Közhasznú munkát végezve spórolnak

2014.05.05 / 15:36
Jelentős pénzösszeget megtakarít Gúta a közhasznú tevékenységbe bekapcsolódók foglalkoztatásával. Derül ki a városi hivatal építésügyi és környezetvédelmi főosztályának éves értékeléséből.

Jelentős pénzösszeget megtakarít Gúta a közhasznú tevékenységbe bekapcsolódók foglalkoztatásával.  Derül ki a városi hivatal építésügyi és környezetvédelmi főosztályának éves értékeléséből. Az úgynevezett aktivációs tevékenységben az elmúlt évben mintegy százöt munkakereső vett részt, akik munkájukkal közel négyszázezer eurót megtakarítottak a városnak.

A heti tizenöt órás közmunkaprogram keretében a résztvevők több területen tevékenykednek. A városnak ezzel nem jelentkezik jelentős többletköltsége, azt ugyanis a Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal állja, így tehát a közhasznú tevékenységbe bekapcsolódók olcsó munkaerőt jelentenek.

Mészáros Imre, a városi hivatal építésügyi és környezetvédelmi főosztályának vezetője által összeállított anyag hat területet jelöl meg, ahol a közhasznú munkásoknak a legtöbb hasznát veszik.

„A közhasznú munkások szabadtéren és az irodákban is nagy segítséget nyújtanak. Adminisztrációs tevékenységet folytatnak, leveleket címeznek, kézbesítenek, segítenek a dokumentumok archiválásában, fénymásolnak, a szociális helyzetben lévőknek a ruhakiosztási helyiségben segédkeznek. De jelentős segítséggel vannak a városi zöldövezetek tisztításában, virág- ás faültetésnél, öntözésnél, kapálásnál, illetve a padok és játszóterek karbantartásában, fűnyírásban, valamint a kanálisok tisztításánál is. Ezzel nagyon sok pénzt megspórolnak a városnak.” – fogalmazott a testület legutóbbi ülésén Mészáros.

A hulladékosztályozó telepen is tevékenykednek a közmunkások. Az éves kiértékelés alapján négyszázezer euró értékű összmunkát végeznek el a városnak.

-br-

A részletes tájékoztatót ITT olvashatja.