Jesenský rakpart: Még várni kell az ivóvízre

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Jesenský rakpart: Még várni kell az ivóvízre

2014.07.07 / 12:47
Türelemre és megértésre kérik a gútai Jesenský rakparton lakókat az ivóvízhálózat építésének késése miatt. Bár alkotmányos jog a tiszta vízhez való jog, a rakparton lakóknál évek óta sárgaszínű víz folyik a csapból.

Türelemre és megértésre kérik a gútai Jesenský rakparton lakókat az ivóvízhálózat építésének késése miatt. Bár alkotmányos jog a tiszta vízhez való jog, a rakparton lakóknál évek óta sárgaszínű víz folyik a csapból.

A lakók is keresték az önkormányzatot a probléma megoldására, ígéretek születtek, majd egy önkormányzati döntés, amelynek alapján elkészülhet az ivóvíz-hálózat azon a városi részen is. A képviselőtestület a szükséges anyagok megvásárlására négyezer eurót hagyott jóvá, amit a hitelkeretből merítenek.

Tavasszal érdeklődtünk arról, hol tart a folyamat, akkor Mészáros Imre, a gútai városi hivatal építésügyi osztályának vezetője elmondta, hogy a mintegy egy kilométeres szakasz néhány hónapon belül elkezdődhet. Most ismételten megkértük Mészárost, szolgáljon friss információkkal arról, hogy a Jesenský rakparton lévő háztartások mikor csatlakozhatnak az ivóvízhálozathoz. Érdeklődésünkre közölte, jelenleg a városi vagyonjogi osztály az állami földalappal együttműködve a telkek tulajdonjogi lapjait intézik, s ezt követően foganatosítható az engedélyeztetés, s ezt követően megkezdődhetnek a munkálatok, amelyek egy hetet vehetnek igénybe. A kivitelezés konkrét időpontját illetően nem kaptunk tájékoztatást.

-br-