Játékosan tanultak az újrahasznosításról

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Játékosan tanultak az újrahasznosításról

2014.08.01 / 11:06
Közvetlen hangulatban szerzett több tucat táborozó gyermek hasznos információkat az alumínium aludobozok újrahasznosításáról.

Közvetlen hangulatban szerzett több tucat táborozó gyermek hasznos információkat az alumínium aludobozok újrahasznosításáról.

A gútai Szabadidőközpont által szervezett gyermektáborban Héderváry Márta pedagógus felügyeletével a táborozó gyermekek hasznosan eltöltötték szabadidejüket, játszva tanultak.

„A gyermekekkel játékos foglalkozásokat tartottunk, amelynek keretében tevékenyen részt vehettek az alumínium dobozok újrahasznosításáról szóló akción. Előzetesen Ľubomír Augustín mérnök, a Reclay Slovensko ügyvezető igazgatója tartott témába vágó előadást. – mondta Héderváry.

Augustín elmondásából a gyermekek megtudták, hogy az alumínium aludobozok újrahasznosításával 95 százalékos energia-megtakarítást lehet elérni, valamint az üvegházhatású gázok keletkezése is csökkenthető. Gyakorlatilag végtelenszer újrahasznosíthatóak, és ez a legkörnyezetkímélőbb, hiszen a dobozból új doboz készül. Szlovákiában évente mintegy ötszázezer eldobható fémdoboz keletkezik, ami egy főre levetítve az kb. tizenöt kilogrammot jelent.

Az akár a Zölden a zöldben címmel illethető foglalkozáson a kicsik az újrahasznosítással kapcsolatos ügyességi játékokon vettek részt. Volt célba dobás, akadályfutás, de a kiürült alumínium aludobozokból kreatívan egy mű-anyag-alkotást hoztak létre. Miután az aludobozok bekerültek a megjelölt, sárgaszínű műanyagtartályba, a gyermekek egy kis „zöldes” figyelmességet kaptak.

-br-

fotó: vízimalom archívuma