Új kamerákat vásárolna a Gúta TV

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Új kamerákat vásárolna a Gúta TV

2014.08.08 / 07:22
Korszerűsítene a Gúta TV kft. városi televízió technikáját. Derült ki a tévé hétfői önkormányzati ülésen elhangzott beszámolójából. Németh Ivett hivatalvezető, a kft. egyik ügyvezetője ismertette az anyagot.

Korszerűsítene a Gúta TV kft. városi televízió technikáját. Derült ki a tévé hétfői önkormányzati ülésen elhangzott beszámolójából. Németh Ivett hivatalvezető, a kft. egyik ügyvezetője ismertette az anyagot.

A beszámolóból kiderül, hogy mintegy hatszáz eurós veszteséggel zárta az évet a Gúta TV, ezt a hiányt az arra a célra létrehozott tartalékalapból térítik. A tavalyi év folyamán egy főállású személy valamint kilenc munkatárs megbízásos szerződés alapján dolgozott a televíziónál.

„Kimondható, hogy az elmúlt évben nem emelkedtek a bérek, ugyanakkor az elvezetések nagysága megváltozott. A társaság nem rendelkezik saját helyiségekkel, mindegyiket a várostól bérli. Ahogyan nincs tulajdonában semmilyen vagyon, mindent bérel, illetve a tv által szerzett apró vagyon azonnal leírásra kerül, tehát nincs maradványértéke. 2013-ban a városi költségvetésben nem szerepelt semmilyen összeg a tőkekiadásokra a tévé számára, azaz nem lehetett számolni a műszaki eszközök kibővítésével és felújításával.” – fogalmazott Németh. Hozzátette, hogy szükséges lenne a következő időszakban a városi költségvetésben megtalálni a pénzügyi eszközöket a műsorszolgáltatás minőségének javítására.

Angyal Béla (független) felszólalásában elmondta, véleménye szerint a műsorszerkezetén is kellene változtatni. Úgy véli, tematikus, az embereket érdeklőd műsorokat kellene gyártani, valamint a helyhatósági választásokkal kapcsolatosan is kérdést intézett az ügyvezetők felé. Németh reagálásában elmondta, jelenleg két főállású személy dolgozik a társaságnál: Keszeli Szabó Márta teljes munkaidőben, míg Csóka Regina fél műszakban. Kürti Zsolt az internetes hírszerkesztést kezeli, Hajkó Hajnalka szükség esetén helyettesítést vállal, valamint riportokat készít. További munkatárs volt még Tóth Klaudia, aki a szlovák nyelvű riportokért felelt, jelenleg külföldön tartózkodik, valamint az elmúlt évben László Szilvia bemondóként és riporterként tevékenykedett.

Angyal megjegyezte, hogy a hirdetések megfizetésénél észlelt hiányosságokat, miszerint nem egyenlően van lehetőség megjelenni valamint, a függetleneknek kell csak fizetniük a hirdetésekért. Cáfolatként Kürti Endre (MKP) képviselő, a televízió ügyvezető igazgatója jelezte, hogy törekednek arra, hogy mindenki kiegyenlítse a számlákat. Hozzáteszi, hogy nem zárkózik el attól, hogy választási műsor legyen a tévében, nyitott minden együttműködésre.

Koczkás Beáta (MKP) alpolgármester elmondta, a gútai búcsú és vásár ideje alatt a Gúta TV operatőrrel és riporterrel járja a rendezvényt és az embereknek lehetőségük lesz a kamera előtt kifejteni véleményüket.

Árgyusi Imre (független) képviselő terjedelmes felszólalásában a hangszóró valamint a Gúta TV összekapcsolását szorgalmazza, amire Horváth Árpád (MKP) polgármester úgy reagál, szerinte már elavult a hangszóró.

Ferencz László (Most-Híd) képviselő örülne, ha a tévénél szakmailag javulna a minőség, ugyanis úgy látja, a sporttudósításoknál elhangzó kísérőszöveg sokszor megmosolyogtató és ajánlja a tv vezetőségének figyelmébe a nagymegyeri televízió műsorát, amely szerinte minőségi tudósításokat közvetítenek, s „abból lehet tanulni.” Kürti erre úgy reagált, hogy a nagymegyeri televízióban főállásban dolgozik sportriporter.

Lengyel István (független) képviselő, a társaság ügyvezető igazgatója az ülésen azzal érvelt, hogy ebből a pénzből ezt lehet kihozni. Az eszmecserét a polgármester azzal zárja, hogy leül a három ügyvezetővel megbeszélni, milyen formában és módon foglalkozzanak a november 15-én esedékes önkormányzati választásokkal.

A műszaki berendezés korszerűsítésére az előirányzott 7800 eurót két videókamera megvásárlására valamint a megemelkedett rezsikiadásokra költenék.

A Gúta TV 2005 tavaszán kezdte meg működését. A képújságot napi szinten frissítik, az adások hetente háromszor láthatóak a kábeltelevízión keresztül, valamint a tv honlapjára is felkerül, illetve elérhető a YouTube csatornán, valamint hírek olvashatóak az egyik közösségi oldalon is.

Borka Roland