Kosaras bicskások újra akcióznak Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Kosaras bicskások újra akcióznak Gútán

2014.08.11 / 12:22
Hetedik alkalommal rendezik meg a méltán népszerű gútai streetball tornát, amelyre augusztus 16-án, reggel kilenc órától, a gútai Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán kerül sor.

Hetedik alkalommal rendezik meg a méltán népszerű gútai streetball tornát, amelyre augusztus 16-án, reggel kilenc órától, a gútai Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán kerül sor. A BC Knives kosárlabdaklub szervezésében megvalósuló esemény számos érdekes programot kínál.

Tóth Péter, főszervező érdeklődésünkre elmondta: „Hetedik alkalommal várjuk a streetball szerelmeseit Gútára, a nemzetközi tornára, amelyre harminckét csapatra számítunk. Ők három korkategóriában (18-,18+ és 33+) mérkőznek. Egyéni versenyszámokra is sor kerül, mint az 1on1 (egy az egy ellen), zsákolóverseny, valamint hárompontos dobó verseny.”

A versenyzések mellett kísérőprogramok is szórakoztatják a megjelenteket. „A budapesti, örömünkre már állandó vendégünknek mondható, Jamnastyx formáció idén bővült létszámban új elemekkel gazdagodott show-val érkezik. Műsorukban a kosaras-focis freestyle és a breaktánc ötvözete jelenik meg a közönség előtt.” – nyilatkozta Forró Tibor szervező. Hozzátette, hogy látványos slamdunk is színesíti a műsort.

A szabadesést kedvelőknek lesz a SkyShoot Jump, amelyet a Bagjump nevű győri csapat hoz Gútára. Tizenöt méter magasságból lesz mód kipróbálni a szabadesést, kötél nélkül, pusztán a Föld vonzáserejére hagyatkozva. Igazi vérpezsdítő élmény lesz biztonságosan landolni egy óriási, levegővel táplált matracra.

 

Ugyanezen helyszínen már reggel nyolc órától megrendezésre kerül a „Harc a szabadságért 2014” elnevezésű II. világháborús játék a KVH Kamocsa rendezésében. A korabeli orosz és német hadi fegyverzet és felszerelés megtekintésére is lesz lehetőség. Sportklubunk a második világháborútól napjainkig létező fegyverek kiállításával kedveskedik a nézőknek.” – informált Tóth Tibor, az X-Shot sportlövészek klubjának elnöke.

Izgalmas kikapcsolódást ígér tehát a hetedik évfolyamába lépő nemzetközi streetball torna, amely a jubileumi, immár harmincadik Gútai Búcsú és Vásár programfolyamát színesíti.

-br-

Képek: Fűri Gábor


Kapcsolódó anyagok: Harminc éves a Gútai Búcsú és Vásár