Helikopteres városnézés lesz Gútán búcsúkor

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Helikopteres városnézés lesz Gútán búcsúkor

2014.08.13 / 07:29
Nem várt érdeklődés mutatkozik a helloGúta társulás helloKopter elnevezésű helikopteres városnézés iránt.

Nem várt érdeklődés mutatkozik a helloGúta társulás helloKopter elnevezésű helikopteres városnézés iránt. A kialakult helyzet miatt a társaság előjegyzési lehetőséget biztosított, ahol az érdeklődők lefoglalhatják helyeiket. Kovács Adrián, Angyal Tamás, valamint Kiss Richárd és Marosi Szilárd alkotta szervezőgárda időt és energiát nem spórolva tárgyalt, hogy a látogatók számára minél kedvezőbb feltételekkel biztosítsák ezt a nem mindennapi élményt ígérő helikopteres túrát.

Angyal Tamás, szervező, érdeklődésünkre elárulta: „A helloGúta társaság úgy gondolta, saját akcióval fogja színesíteni a 30. Gútai Vásár és Búcsú hétvégéjét. Több ötlet is felmerült, végül e mellett döntöttünk. A szervezés nem kis energiát és időt igényelt a szervezőktől, név szerint Kiss Richárdtól, Marosi Szilárdtól, Kovács Adriántól és Angyal Tamástól. Szerettük volna, ha tényleg zökkenőmentesen élvezhetnék az érdeklődők a helikopteres városnézést. Úgy gondoljuk, ezzel egy olyan élményt adunk a gútaiaknak és az idelátogatóknak, ami egy egész életre szól. Reméljük, mindenki élvezni fogja!” Hozzátette, hogy több tárgyalást követően sikerült a túra árát megfizethető szintre lealkudni, s ilyen olcsón sehol a környéken nincs lehetőség helikopteres túrára. A mintegy hat-nyolc perces helikopteres túra előjegyzéssel kedvezményesen (ITT regisztrálhat) csak és kizárólag a gútai vásár idején huszonhat euró, míg a helyszínen huszonkilenc euró.

Kovács Adrián, szervező elmondta, neki régi, szinte gyermekkori vágyát sikerül most valóra váltania. „Gyermekkoromban volt legutóbb lehetőségem, hogy Gúta felett repülhettem voltam. Akkor lemaradtam az élményről. Ebből kiindulva tehát húszévente van ilyesmire lehetőség. Hobbimból kifolyólag minden várossal kapcsolatos dolog érdekel, hiszen szeretem megismerni Gúta történelmét. Ezért is úgy gondoltam, egy olyan dolgot kellene elhozni a búcsú és vásár idejére, ami egy életre szóló élményt adhat bárkinek. Gyermeknek, felnőttnek, a család minden tagjának, szerelmeseknek. Radnóti Miklóstól idéznék: ‘Ki géppel szál felé, annak térkép e táj’. Ismerek itt minden bokrot, épületet, tűkön ülve várom, mikor nézhetem meg madártávlatból azt a földet, melytől a legtöbb emléket kaptam. Természetesen a családommal együtt repülök.” – nyilatkozta Kovács.

A helloKopter elnevezésű vásár-városnézésre augusztus 16-án, szombaton, kerül sor, a felszállás a Diófa utca végén lévő kertészbolt mellől történik. „Sajnos a felszállást csak a város széléről sikerült megoldanunk, mivel jogi akadályokba ütköztünk. A városból nem kaptunk felszállási engedélyt. Viszont a jó hír, hogy a helikopter be fogja repülni egész Gútát, lehetőségünk lesz még nem látott szögből megcsodálni városunkat.” –zárta sorait Angyal Tamás.

-br-