Ítéletidő tombolt Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Ítéletidő tombolt Gútán

2014.08.14 / 11:16
Özönvízszerű eső, zivatar és erős szél. Ezek voltak a jellemzők szerdáról csütörtökre virradóra Gútán.

Özönvízszerű eső, zivatar és erős szél. Ezek voltak a jellemzők szerdáról csütörtökre virradóra Gútán.

Rég nem látott ítéletidő tombolt a térségben, kisebb-nagyobb károkat okozva. Felhőszakadással és erőteljes széllökésekkel érkezett Gútára a hidegfront és pusztítást hagyott maga mögött. Csütörtök délelőtt a kárfelmérés folyt. Városszerte leszakadt faágak, villanyvezetékek, kidőlt vagy kettétört fák okoztak fennakadást a közlekedésben, ezeket fokozatosan eltávolítják.

Az anyagi kár is jelentős. Több lakos jelezte, pincéjét elöntötte a víz, megrongálódott a háztető, vagy az alumínium esőkidobó. Utcákon patakokban folyt a víz, olyan jelentős mennyiségű eső zúdult le rövid idő alatt, hogy az elvezető csatornák képtelenek voltak ennyi vizet elvezetni. A sűrű csapadékfüggöny kialakulása miatt minimálisra csökkent a látótávolság. Többször riasztották a tűzoltókat, kisebb-nagyobb áramszünet volt tapasztalható.

A csapadékos időjárás miatt a város vezetése rendkívüli vízelvezetési munkálatokat végeztet, valamennyi utcát feltérképeztek és kitisztítják az eldugult csatornákat, de új vízelvezető árkok és vízlefolyók kerülnek kialakításra.

-br-

Képek: Kovács Róbert, Nagy Tibor, villaguta (Kovács Adrián)