Cselgáncs: Európa bajnokkal edzettek Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Cselgáncs: Európa bajnokkal edzettek Gútán

2014.08.25 / 15:47
Magas színvonalú felkészülés zajlott múlt héten Gútán a városi sportcsarnokban. Négy ország mintegy százhetven cselgáncsozója vett részt a nemzetközi edzőtáborban, amelyet a gútai cselgáncsklub szervezett.

Magas színvonalú felkészülés zajlott múlt héten Gútán a városi sportcsarnokban. Négy ország mintegy százhetven cselgáncsozója vett részt a nemzetközi edzőtáborban, amelyet a gútai cselgáncsklub szervezett. Cseh, román, magyar és szlovák dzsúdósoknak a szervezők különlegességgel készültek, hiszen az egyik nap egy EB-bajnok és VB bronzérmes magyar cselgáncsozó, Hadfi Dániel tartott rendkívüli edzést.

„Olyan cselgáncsozót szerettem volna vendégül látni, aki a jelenlévők számára példakép lehet, és akinek a szavai bíztatása motiválja őket a céljaik elérésében.  Az első edzésen már láttam, hogy egy kiváló sportember a vendégünk, aki át akarja és át is tudja adni a tudását a következő generációnak. Rendkívül érthetően és élvezhetően mutatta be a technikákat, amelyek mindenki számára hasznosak lehetnek.” – nyilatkozta megkeresésünkre Kárpáty Ernő, a klub elnöke.

Hadfi Dániel is elismerően szólt a gútai edzőtáborról, ami szerinte ugyanolyan értékeket hordozott, mint egy magyarországi. „Amikor beléptem a terembe, már otthon éreztem magam és ez az, ahova jöttem, ahova készültem. Ügyes, lelkes, tehetséges sportolókkal találkoztam, ez dicséretre méltó és remélem, sikerült valamit átadnom a tudásomból. – mondta portálunknak Hadfi Dániel.

Az edzőtábor nívóját emeli, hogy évek óta nem szükséges meghívókat küldeni, a klubok önként jelentkeznek, hiszen szakmai berkekben elterjedt, mennyire színvonalas a gútai edzőtábor.

„Rendkívül elégedett vagyok minden tekintetben. Az immár állandóan résztvevő klubok számát sikerült tovább bővítenünk új résztvevővel, egy budapesti klubbal. Nagy örömömre szolgál, hogy szeretnek hozzánk járni a résztvevők, szeretik az edzőtábort, szeretik Gútát. Az edzőtábor fő célja, hogy felkészítse a versenyzőket az őszi idény versenyeire. Nyugodtan kijelenthetem, hogy megfelelő  körülményeket tudtunk biztosítani a felkészüléshez, kemény párharcok, küzdelmek alakultak ki a versenyzők között.” – értékelt Kárpáty. Hozzátette, ezúton is szeretné megköszönni mindazoknak, akik egy kicsit is hozzátettek a sikeres edzőtábor megszervezéséhez, az igazi csapatmunka meglátszott, hiszen minden gördülékenyen zajlott.

Az edzőtábor tehát felkészülés volt az őszi idényre, amire a gútai klub is készül. Szeptembertől új tagok jelentkezését várják, a diák csapatukat minél több megmérettetésen szeretnék indítani, hogy kellő tapasztalatokat szerezzenek. A felnőtt csapatuk a Duna ligában az első helyen állnak és ezt az elsőséget szeretnék megvédeni.

Borka Roland

A szerző felvételei