Jubileumi gulyásfőző versenyt tartottak

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 15. kedd, Jolán

Jubileumi gulyásfőző versenyt tartottak

2014.09.28 / 13:31
Ínycsiklandozó illatok szálltak a gútai vízimalom melletti térségből, ahol is Immár tizedik évfolyamába lépett a messzi tájon közkedvelt gútai gulyásfőző verseny.

Ínycsiklandozó illatok szálltak a gútai vízimalom melletti térségből, ahol is Immár tizedik évfolyamába lépett a messzi tájon közkedvelt gútai gulyásfőző verseny. Három ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország) mintegy tizenhét csapata mutatta be főzőtudományát, akik három kategóriában mérkőztek meg. A vízimalom környezetvédelmi egyesület és a Szekeres csárda közös akciójában a háromtagú zsűri hosszas töprengés-kóstolgatás után kiosztotta díjait.

A hagyományos gulyás kategóriában a harmadik helyet a házigazda vízimalom csapata szerezte meg, másodiknak a gútai Listerín csapatot hozta ki a zsűri, míg a legfinomabb gulyást a Kispógár Party csapat főzte.

A babgulyás kategóriában a magyarországi Bánki csapata lett a harmadik, a második helyet a gútai Szekeres csapat szerezte meg, míg első lett a Tip-Top Büfé csapata Ifjúságfalváról.

A tíz évvel ezelőtt főkategóriának számított vadgulyás-főzők között az ifjúságfalvai Fácán csapat lett a harmadik, második helyen az érsekújvári Nómádok végeztek, míg a legízletesebb vadgulyást a szentharaszti Madinina csapata főzte.

Huszárik Károly koordinátor elmondta, igazán remekül sikerült az idei évad, amit az évről évre több jelentkező is bizonyít. A főzőverseny után lehetőség volt közös ünneplésre és beszélgetésre.

-br-

A szerző felvételei