Nők legyőzték a férfiakat

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Nők legyőzték a férfiakat

2014.10.27 / 08:14
Helló Gúta, helló fiúk, helló lányok, helló Nándi, helló főnök! – köszöntötte rendhagyóan a megjelenteket Szépe Hilda a Nők vs Férfiak – A nagy összecsapás elnevezésű szórakoztató vetélkedőn péntek este.

Helló Gúta, helló fiúk, helló lányok, helló Nándi, helló főnök! – köszöntötte rendhagyóan a megjelenteket Szépe Hilda a Nők vs Férfiak – A nagy összecsapás elnevezésű szórakoztató vetélkedőn péntek este.

Az elsőízben megrendezett megmérettetés kiváló lehetőséget adott egy kis kikapcsolódásra minden korosztály számára. Két héttagú együttes mérte össze tudását, ügyességét és szórakoztatta a szépszámú közönséget a gútai művelődési központ színháztermében. Hilda műsorvezető társával, Mayer Jánossal igazán kitettek magukért és egy valódi show-t produkáltak. Ilyesmit ritkán lát az ember.

Valódi közösségépítő jellegű volt a mintegy három órás vetélkedő, ahol is a nők csapata (Hajkó Hajnalka, Koczkás Beáta, Domján Erzsébet, Halász Anita, Bagita Judit, Rigó Magdolna, Leczkési Anita) kemény ellenfélnek bizonyult a férfiak csapatával (Szabó Péter, Tóth László, Kucsera István, Szabó Csaba, Zsélyi Zoltán, Varga Tamás, Samu István) szemben. A szervezők valóban változatos és érdekes feladatsorokat állítottak össze a játékosoknak, igazodva a helyi jellegzetességekhez.

A résztvevőknek volt, amit felváltva, és volt, amit közösen kellett megoldaniuk, mint felismerni a város utcaneveit, pingponglabdát bedobni egy vázába, de volt tippelés is, hogy melyik rekord valós és melyik nem. Látványos volt a hullahopp karikával való ügyeskedés, vagy éppen a rögtönzött táncbemutató, de érdekes volt a minél rövidebb idő alatt történő nyaklánccsere vagy éppen a Most mutasd meg.

Mindkét csapat vendégelőadót is hívhatott. A férfiak csapata Korber Darinának adtak lehetőséget, aki a Valahol Európában musicalből a Talán dallal andalította el a közönséget, és a nők csapata Becse Szabó Ilonát kérték fel, aki a Kabaré című musical híres dalát adta elő. Nem volt üresjárat az egyes versenyszámok között, mindvégig fenntartották az érdeklődést, ami azért is dicsérendő, mivel mintegy három órás volt a rendezvény, szünet nélkül.

Kiss György, a Cool Club Polgári Társulás elnöke és ötletgazda már három éve útjára indította ezt a kezdeményezést, amely a közösségépítés céljából jött létre. „Megpróbáltuk minden régióra szabni ezt a vetélkedőt. Ipolyságon Házaspárbaj volt, Keszegfalun Takartparti, Gútára pedig a Nők vs Férfiak változatot hoztuk. Úgy gondolom, hogy elég fogékony volt erre a gútai közönség, ami az interaktivitásukban is megmutatkozott. Örültem, hogy ilyen jó hangulatot generáltak. – fogalmazott portálunknak Kiss.

Az egyes vetélkedők magukon hordozzák az adott település sajátosságait. Így volt ez Gútán is, ahol frappánsan az Így terjed a gútai pletyka című versenyszámot igazán ötletesen és frappánsan megoldották. Mayer János ötlete telitalálatnak bizonyult. Mindenki remekül szórakozott, könnyesre nevették magukat a közönség tagjai.

Meglepő és szórakoztató volt a táncos mutatvány. Kiss György maga is a színpadra lépett és a versenyzőknek segítve vezette le a versenyszámot. „Ez a rész a kezdetek kezdete óta jelen van a repertoárban. Úgy alakult, hogy a meghívott táncművészek nem tudtak eljönni, így az utolsó pillanatban bevállaltam ezt a versenyszámot. Van némi táncos múltam, szerintem igazán jól sikerült, és a résztvevők is mindent beleadtak.”

A jövőt illetően pedig konkrét tervek vannak. „Terveink szerint ez évente két alkalommal megrendeződik, tavasszal és ősszel. Nem biztos, hogy ugyanilyen összeállításban, mert most többen jelezték, hogy ez a házaspárbaj verzió is érdekelné őket. Lehet, hogy változtatunk, színesítünk rajta a közeljövőben, hogy a következő műsornak más jellege legyen.

A háromtagú zsűriben Kiss György mellett Gőgh Henrietta, a Cool Club alelnöke, Hérderváry Márta, pedagógus és Szlovák Marián esperes-plébános foglalt helyet. Szoros küzdelemben, mindössze egy pont különbséggel a nők csapatát hozták ki győztesnek.

A megmérettetés végén az Ugye, mi jóbarátok vagyunk című örökzölddel búcsúztak a résztvevők a gútai közönségtől. Ritka színvonalas, szórakoztató és meglehetősen precízen kidolgozott, profin kivitelezett vetélkedővel lepték meg a szervezők a közönséget, akik szűnni nem akaró tapssal fejezték ki hálájukat. Egy biztos, az ilyen típusú szórakozásra már nagyon szüksége volt Gútának.

Borka Roland

Gőgh Krisztián felvételei