Békéscsabán is belelapoznak az Életatlaszba

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 13. csütörtök, Szervác

Békéscsabán is belelapoznak az Életatlaszba

2014.10.30 / 07:50
Rendhagyóan jelenleg két helyen (Érsekújvárban és Békéscsabán) is látható az Életatlasz című érdekes fotókiállítás. Legutóbb, hétfőn, a magyarországi dél-alföld egyik városában nyílt meg a tárlat. Borka Roland, újságíró ötletéből megvalósuló projektben mintegy hetvenen vettek részt és a témáját tekintve, tizenhárom irodalmi történet ismert jelenetei láthatóak a művekből vett idézetekkel kiegészítve.

Rendhagyóan jelenleg két helyen (Érsekújvárban és Békéscsabán) is látható az Életatlasz című érdekes fotókiállítás. Legutóbb, hétfőn, a magyarországi dél-alföld egyik városában nyílt meg a tárlat. Borka Roland, újságíró ötletéből megvalósuló projektben mintegy hetvenen vettek részt és a témáját tekintve, tizenhárom irodalmi történet ismert jelenetei láthatóak a művekből vett idézetekkel kiegészítve. Az Életatlasz tárlat megvalósulását támogatta a hellóGúta Polgári Társulás, amely mindig az új meglátást helyezi előtérbe. Égiszük alatt vándorkiállítássá alakult az Életatlasz, így több száz illetve ezer emberhez eljut a projekt üzenete: bármilyen nehézségen is kell átjutnunk, a végén mindig vigaszra lelünk.

IMAG003601

A békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban tartott megnyitón a gútai küldöttségen részt vett Szekeres Józsefné, Mezőberény alpolgármestere, aki kifejezetten a megnyitó kedvéért utazott el a helyszínre. Mezőberény testvárosi kapcsolatot ápol Gútával. A megjelenteket Molnár Ruzsa Krisztina, a Csabagyöngye Kulturális Központ tárlatfelelőse köszöntötte, majd Borka Roland beszélt a tárlat háttérmunkákról illetve a kiállítás küldetéséről.

„Megható volt a fogadtatás és a központ technikusainak segítsége, kellemesen meglepődtem a hozzáálláson.” – ismerteti a tapasztaltakat az ötletgazda. A tárlat egészen november 10-ig látható Békéscsabán, ahol jelentős szlovák ajkú lakos is él, így a kétnyelvű idézetekkel kedveskedünk nekik. Örülök, hogy érdeklődnek a kiállítás iránt, ez mindenképpen a folytatásra sarkall.” – fogalmaz Borka Roland. A folytatásra pedig nem egészen egy évet kellett várni, hiszen a hónap elején mutatták be a Világcseppek című fotókiállítást, amely az Életatlasz folytatásaként lehet jellemezni, hiszen míg az Életatlasz az olvasás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, addig a Világcseppek tárlatot a gondolkodás reneszánsza ihlette. Az Életatlasz tárlat Érsekújvárban november 4-ig, Békéscsabán pedig november 10-ig látható.

-vg-

fotók: Vincze Éva