Átalakult a gútai önkormányzat

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Átalakult a gútai önkormányzat

2014.11.16 / 13:31
Nagy meglepetések voltak szombaton a helyhatósági választásokon Gútán. A gútai testületben többségbe kerültek a független képviselők. Gútán a 8985választásra jogosult közül mintegy 4124-en mentek el szavazni, ami 45,9 százalékos részvételt jelent.

Nagy meglepetések voltak szombaton a helyhatósági választásokon Gútán. A gútai testületben többségbe kerültek a független képviselők. Gútán a 8985 választásra jogosult közül mintegy 4124-en mentek el szavazni, ami 45,9 százalékos részvételt jelent.

A négy polgármesterjelölt közül Horváth Árpád (MKP) polgármester kapta a legtöbb szavazatot (1892 voks), így továbbra is a város első embere marad. Másodikként Németh Ivett (független) végzett 1085 szavazattal, harmadik lett Angyal Béla (független) ezer szavazattal és az utolsó helyen Peter Palacka kilencvenkilenc vokssal.

A gútaiak úgy határoztak, hogy arányokat tekintve többségében független képviselők kerülnek be, több új arcot is lehet majd látni az üléseken, hiszen több fiatal is bekerült. Megtörtént a vérfrissítés.

Az elérhető adatok alapján a következő képviselők kerültek be:

Viola Miklós (MKP), Lengyel István (függ.), Forró Tibor (helloGúta), Angyal Béla (függ.), Kögler Zoltán (függ.), Németh Ivett (függ.), Forgács Attila (helloGúta), Hájas Tamás (MKP), Fekete Attila (függ.), Koczkás Beáta (MKP), Samu István (MKP), Gőgh Mihály (MKP), Madarász Róbert (MKP), Ferencz László (függ.), Árgyusi Imre (függ.), Angyal Tamás (helloGúta), Kárpáty Ernő (helloGúta). Számszerű szavazatok elérhetőek a város honlapján.

Nem egyértelmű, hogy Gútán Hájas Tamás (MKP, 32 éves) bekerül-e a testületbe, ugyanis Kürti Endre (MKP, 59 éves) is 506 szavazatot kapott a választáson. Információink szerint sorsolással fog eldőlni, melyikük lesz képviselő. 

Frissítés: Hájas Tamás megválasztott képviselő jelezte felénk: Nem sorsolással dől el, hanem ha azonos pontszámot szerez két képviselő és egyazon pártból van, akkor a jelölőlista sorrendje a döntő.

Borka Roland