Választás: Üstökösként robbant be a hellóGúta

Üdvözöljük Gútán!
2021. május 18. kedd, Erik

Választás: Üstökösként robbant be a hellóGúta

2014.11.17 / 13:50
Meglepetésszerű eredményt sikerült elérnie a helloGúta elnevezésű mozgalomnak a helyhatósági választásokon. Hét képviselőjelöltjük közül négyüknek sikerült mandátumra váltani a választóktól szerzett tetemes szavazatszámot.

Meglepetésszerű eredményt sikerült elérnie a helloGúta elnevezésű mozgalomnak a helyhatósági választásokon. Hét képviselőjelöltjük közül négyüknek sikerült mandátumra váltani a választóktól szerzett tetemes szavazatszámot.

Legnagyobb eredményt kétségkívül a mozgalom vezéregyénisége, Forró Tibor szerezte, aki 923 szavazatot szerzett, kétszer annyit, mint négy éve. Ugyancsak duplázott Forgács Attila is, aki 682 voksot gyűjtött. Hihetetlen bravúrt produkáltak a többi tagok is, hiszen lényegében kezdőként léptek az önkormányzati választásokba, mégis jelentős számú szavazatot szereztek. Angyal Tamás 526 szavazata őt magát is meglepte, hiszen nem számított ekkora támogatottságra. Hasonlóan Kárpáty Ernő is üstökösszerűen jutott be a gútai testületbe, 508 szavazattal éppen hogy megelőzte a régi rókának számító és félezer voksot szerző Bajcsi Bélát.

A többi helloGúta tag sem maradt szégyenben, szépen hozták a számokat, Kovács Adrián 463 karikát kapott, Marosi Szilárd 426-ot és Kiss Richárd 363-at gyűjtött. A mozgalom tagjai együttesen 3891 karikával végzett a 2014-es helyhatósági választásokon.

Rendkívüli sikerük azonban nem a véletlen műve. Forró Tibor, a helloGúta PT elnöke elmondta, egész éves tervezés-szervezés van e mögött, folyamatos és rendszeres építkezés. Négy képviselő bejutatása hatalmas siker. Természetesen az egész hetest építettük, és az lett volna az igazán szép, ha minden bent vagyunk. De realisták vagyunk és elégedettek az eredménnyel.” – nyilatkozta Forró. Hozzátette, hihetetlenül meglepte őt az eredménye. Ez történelmi siker. Ennyi szavazat bizony kifejezi azt, hogy mennyien számítanak rám, ránk a városban! Megtisztelt vele Gúta, nem fogok visszaélni vele!” – fogalmazott a társulás elnöke.

A jövőt illetően pedig gőzerővel robognak a megkezdett és eltervezett úton. Megalakul a helloGúta frakció. „Még hajnalban megtárgyaltuk a társaimmal, hogy egy tágabb frakciót is megalakítunk, amelynek képviselőink, jelöltjeink és külső szakemberek, gútai vállalkozók is tagjai lesznek! Ezzel is próbáljuk a szemléletváltást első lépésben ’kihozni’ az utcára.” – fogalmazott.

Már megkezdték a tárgyalásokat, előzetes egyeztetések folynak. „A lehetőségek nyitottak számunkra minden irányban. Viszont mindenképp azt az utat fogja a helloGúta frakció választani, ami az Új látószög programunk megvalósításához a leggyorsabb és legrövidebb utat kínálja. Aki olvasta, az biztos észrevette, csak a városnak és a lakosoknak hasznos, teljesíthető és pozitív dolgokat tartalmaz.” – ismertette az elképzeléseket Forró Tibor.

Közvetlen reakció a választások után helloGúta módra :)


Borka Roland