Új igazgatót keresnek a Szabadidőközpont élére Gútán

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Új igazgatót keresnek a Szabadidőközpont élére Gútán

2015.02.12 / 06:35
Március 3-ig lehet pályázni Az önkormányzat határozata alapján pályázatot írt ki a városi hivatal a Szabadidőközpont igazgatói posztjára, miután az intézet korábbi vezetőjét, Finta Zoltánt hivatalvezetővé nevezte ki Horváth Árpád polgármester.

Március 3-ig lehet pályázni

Az önkormányzat határozata alapján pályázatot írt ki a városi hivatal a Szabadidőközpont igazgatói posztjára, miután az intézet korábbi vezetőjét, Finta Zoltánt hivatalvezetővé nevezte ki Horváth Árpád polgármester.

A pályázati feltételekről még a januári testületi ülésén döntött a gútai képviselő-testület. Szintén ezen az ülésen hagyták jóvá a szabadidőközpont mellett működő iskolatanács létrehozását, melynek feladata többek között a beérkező pályázat elbírálása lesz.

A megalakult tanácsba a város, mint alapító két képviselőt delegálhatott. A testületi ülésen komolyabb vita bontakozott ki az újonnan felállított iskolatanács-tagok személyét illetően, mivel a két helyre három képviselőt jelöltek. Végül titkos szavazással Kárpáty Ernő (független, helloGúta) és Madarász Róbert (MKP) lett a tanács tagja, a legkevesebb szavazatot Angyal Béla (független) kapta. (18/2015-ös határozat) Az újonnan megalakult tanács további tagjai egyelőre nem ismeretek. A testületi határozat értelmében egy-egy tagot az intézmény pedagógiai, illetve nem pedagógiai dolgozói jelölhetnek, egyet pedig a szülők. A GútaTV teletext oldalán megjelentetett közleményből az derül ki, hogy tanácstagot bármelyik választópolgár jelölhet, a jelölések idejét és módját pedig a szabadidőközpont megbízott vezetője a szabadidőközpont nyilvánosan hozzáférhető helyén teszi közzé. A tanácstagok megválasztását február 19-ig kell lebonyolítania a megbízott igazgatónak. 

A szabadidőközpont igazgatói helyére kiírt pályázatra – a testületi döntés szerint – március 3-ig lehet eljuttatni a jelentkezéseket a városi hivatal címére. A pályázati kiírás már olvasható a város honlapján. 

(villagutta)