Indul a TAT újabb évfolyama – a legjobbak saját dalt is kapnak

Üdvözöljük Gútán!
2021. június 12. szombat, Villő

Indul a TAT újabb évfolyama – a legjobbak saját dalt is kapnak

2015.02.22 / 10:46
Az eddigi évfolyamokhoz képest új koncepcióval és némileg módosult játékszabályokkal hirdette meg idén tehetséggondozó projektjét a Cool Club Slovakia Polgári Társulás. A régiónkban 2011-től nagy sikerrel futó TAT, azaz Tehetség a Tét elnevezésű rendezvénysorozat célja az itt élő fiatal tehetségek felkarolása, útra indítása.

Az eddigi évfolyamokhoz képest új koncepcióval és némileg módosult játékszabályokkal hirdette meg idén tehetséggondozó projektjét a Cool Club Slovakia Polgári Társulás.

A régiónkban 2011-től nagy sikerrel futó TAT, azaz Tehetség a Tét elnevezésű rendezvénysorozat célja az itt élő fiatal tehetségek felkarolása, útra indítása. Korábban különböző kategóriákban lehetett nevezni, ezúttal viszont csak énekes kategóriában hirdették meg a versenyt. „A 2015-2018-as időszakra kidolgozott tervezetünkben új célkitűzéseket fogalmaztunk meg – mondta portálunknak Kiss György, a társulás vezetője. – Be szeretnénk indítani az ún. 'felvidéki magyar slágergyártást', hogy tehetséges fiataljaink saját számokkal is közönség elé léphessenek, megtapasztalhassák, milyen az a stúdiózás, mit jelent, ha nevükhöz fűződik egy dal."

Változás történt a nevezést illetően is, míg korábban egy-egy település nevezhetett, és a résztvevők lakóhelyük képviseltében léptek fel, a mostani sorozatba egyénileg is lehet jelentkezni. Az előválogató során max. 10 fiatalt választanak ki, akik hét fordulón keresztül hét különböző helyszínen mutatkoznak be, alkalmanként két-két dalt előadva. A 14 dalból 10 teljesen szabadon választott, a többinél bizonyos feltételeket szabott a kiíró: kell lennie a repertoárban egy magyarul előadott világslágernek, egy Neoton dalnak, egy régi magyar slágernek, valamint egy rock and roll számnak. „Az első helyezett és a zsűri által kiválasztott további 5 versenyző egy-egy saját dalt kap tőlünk ajándékba, a győztessel pedig egy videoklippet is forgatunk – árulta el Kiss György. – A dalokat a kisbéri Pécsváradi Zoltán írja."

Néhány szám már el is készült:

Bajcsi Barbara és Kéri Denisa - Ne fuss el

Andi & Milán - Az élet színpadán

A Tat indulója

A TAT IX. sorozatába (énekesek versenye) március 31-ig jelentkezhetnek 15-25 év közötti fiatalok a coolclubcc01@gmail.com e-mail címen.

Gútai tehetséges előadók jelentkezésére is számítanak.

(villagutta)